Κυριακή, 09 Ιουνίου 2019 08:20

Καλαμάτα: Μάχη με το χρόνο για τον κόμβο στο “Φωτεινή”

Γράφτηκε από τον

Μάχη με το χρόνο θα δώσει ο εργολάβος για να ολοκληρώσει το έργο του κυκλικού κόμβου στο ξενοδοχείο “Φωτεινή”, στη διασταύρωση Λακωνικής - Ναυαρίνου και δρόμου της Μάνης, όσο το δυνατόν νωρίτερα από την κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

Πάντως, ό,τι προσπάθειες και να κάνει, το έργο θα παραδοθεί μέσα στον Ιούλιο και σίγουρα όχι στις αρχές του.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, αυτές τις ημέρες και εντός της επόμενης εβδομάδας θα εργαστεί και θα ολοκληρώσει τις εργασίες του ο εργολάβος του ΟΤΕ, για τη μετακίνηση των δικτύων του οργανισμού.

Από την επόμενη μέρα του Αγίου Πνεύματος αναμένεται να ξαναμπεί στο εργοτάξιο ο εργολάβος του κυκλικού κόμβου και θα ξεκινήσει αμέσως τις εργασίες.

Η προοπτική είναι να δουλέψει με πολύ εντατικό ρυθμό, μέχρι αργά το απόγευμα κάθε μέρα, ώστε σε 3 εβδομάδες να παραδώσει τον κόμβο, με δυνατότητα να κυκλοφορείται και στη συνέχεια να μπορεί να ολοκληρώσει τις εργασίες που δεν θα εμποδίζουν την κυκλοφορία.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κυκλικός κόμβος πρόκειται να διαμορφωθεί στο σημείο που συναντώνται η Λακωνικής και η Ναυαρίνου και η διάμετρός του θα είναι 20 μέτρα, έτσι ώστε τα οχήματα απ’ όλες τις κατευθύνσεις να κόβουν ταχύτητα.

Με το έργο δημιουργούνται πεζοδρόμια πλάτους 2,5 μέτρων και ασφαλής είσοδος - έξοδος στο “Φωτεινή”.

Το έργο που επιβλέπει η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, έχει ανάδοχο την κοινοπραξία Αφοι Παναγιωτόπουλοι Ο.Ε. - Μαρία Αναστασοπούλου και υλοποιείται με έκπτωση 47,26%.

Γ.Σ.