Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 08:46

Μεσσηνία: «Ψήνεται» η οριστική απόφαση για οδικά έργα

Γράφτηκε από τον
Μεσσηνία: «Ψήνεται» η οριστική απόφαση για οδικά έργα

 

 

Ο φάκελος του έργου Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη εξετάστηκε σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τα έργα ΣΔΙΤ.

Συγκεκριμένα στη συνάντηση του γενικού γραμματέα Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη και του γενικού γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ Νίκου Μαντζούφα εξετάστηκαν για πρώτη φορά ενδελεχώς οι φάκελοι των έργων Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, κατασκευή κτηρίων για σχολεία της Κρήτης και της Κεντρικής Μακεδονίας, κατασκευή δικαστηρίων σε Εδεσσα και Ηράκλειο, καθώς και η αναβάθμιση της περιφερειακής Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις μέχρι τη λήψη των οριστικών αποφάσεων που αναμένεται να ανακοινωθούν από τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών δεν πρόκειται να λάβει βιαστικές αποφάσεις χωρίς να εξετάσει όλες τις παραμέτρους και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Βρυξελλών. Αποδεικνύεται ότι μάλλον είχε δίκιο ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει πρόωρες τις καλοκαιριάτικες ανακοινώσεις για το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη. Σε κάθε περίπτωση η ανακοίνωση των οριστικών αποφάσεων θα γίνει από τον ίδιο τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μεσσηνία.

Θ.Λ.


NEWSLETTER