Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2019 09:18

Περιφερειακός Καλαμάτας: Αποζημιώσεις 2,5 εκατ. περιμένουν την υπογραφή Καραμανλή

Περιφερειακός Καλαμάτας: Αποζημιώσεις 2,5 εκατ. περιμένουν την υπογραφή Καραμανλή

 

Την υπογραφή του υπουργού Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή περιμένει η απόφαση για την καταβολή των ποσών των απαλλοτριώσεων για τον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο της Καλαμάτας (συνολικού ύψους κοντά στα 2,5 εκατ. ευρώ), προκειμένου να πληρωθούν δικαιούχοι ιδιοκτήτες της πόλης.

Πρόκειται για την πληρωμή με βάση την απόφαση του Πολυμελούς Εφετείου Καλαμάτας για τις απαλλοτριώσεις, για την οριστική τιμή μονάδας του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου, που καθαρογράφηκε στις αρχές του Νοεμβρίου του 2018.

Με αυτήν προβλέπεται να πάρουν περισσότερα χρήματα οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που απαλλοτριώθηκαν, σε σχέση με την προσωρινή τιμή. Και αυτό γιατί το Εφετείο απάλλαξε τους ιδιοκτήτες από το τεκμήριο ωφελείας, καθόρισε ιδιαίτερη αποζημίωση λόγω μείωσης της αξίας, διόρθωσε και συμπλήρωσε τον κτηματολογικό πίνακα της συμπληρωματικής απαλλοτρίωσης.

Οσον αφορά τις διαδικασίες, που κινούνται με πολύ αργούς ρυθμούς, στις αρχές Ιουνίου φέτος η αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Υποδομών είχε αναγνωρίσει “τη δαπάνη ποσού  2.420.553,37 ευρώ, που θα πρέπει να κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων Αθηνών” και είχε παρακαλέσει άλλη υπηρεσία, την ΕΥΔΕ/ΚΣΕΣΠ του υπουργείου “για την υλοποίηση της παρακατάθεσης”.

Τώρα οι δικαιούχοι ελπίζουν ο υπουργός να υπογράψει άμεσα και να μη χρειαστεί να περιμένουν κι άλλους μήνες για να πάρουν τα χρήματα που δικαιούνται.

Γ.Σ.