Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 09:17

Κινητικότητα για την εξέλιξη του Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη

Γράφτηκε από τον

 

 

Η χάραξη του Σουληνάρι - Πύλος δεν αλλάζει γιατί σε περίπτωση αλλαγής τίθεται σε κίνδυνο το έργο ΣΔΙΤ Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη.

Αυτό δήλωσε ο γενικός διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών του υπουργείου Γιάννης Καρνέσης στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Πύλου -  Νέστορος και γραμματέα της ΚΕΔΕ Δημήτρη Καφαντάρη. Παράλληλα ο κ. Καρνέσης διαβεβαίωσε τον κ. Καφαντάρη ότι σύντομα θα αποσταλεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Καλαμάτα - Ριζόμυλος στα Δημοτικά Συμβούλια Καλαμάτας, Μεσσήνης και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία για την ανάδειξη του αναδόχου του έργου.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου λοιπόν όλα δείχνουν ότι το υπουργείο Υποδομών θα προχωρήσει τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου που προβλέπει την κατασκευή δρόμου ταχείας κυκλοφορίας από την Καλαμάτα έως τον Ριζόμυλο με βάση τη χάραξη της μελέτης του “Μορέα” και βελτιωμένου δρόμου από τον Ριζόμυλο έως τη Μεθώνη με βάση τις αρχικές μελέτες. Η σκέψη για νέα χάραξη στο Σουληνάρι - Πύλος καθίσταται απαγορευτική, επειδή θα τίναζε στον αέρα τη σχεδιασμένη ΣΔΙΤ και θα έθετε σε κίνδυνο την πορεία του έργου.

Θ.Λ.