Παρασκευή, 29 Μαϊος 2020 09:05

Ανακοινώνεται τον Ιούνιο σταδιακή επαναλειτουργία σιδηροδρόμου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Ανακοινώνεται τον Ιούνιο σταδιακή επαναλειτουργία σιδηροδρόμου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 

Μέσα στον Ιούνιο θα παρουσιαστεί στην Τρίπολη, από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, η μελέτη για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -με την πρώτη φάση να αφορά τη δρομολόγηση συρμών στη γραμμή από την Κόρινθο μέχρι το Ναύπλιο, ενώ στα επόμενα δύο στάδια προαναγγέλθηκε δρομολόγηση τρένων έως Τρίπολη και Καλαμάτα αντίστοιχα.

Χθες μάλιστα κατά την επίσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα του παραδόθηκε από τον πρόεδρο του ΟΣΕ Κώστα Σπηλιόπουλο και τον ομόλογό του της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππο Τσαλίδη η μελέτη για τη συντήρηση της σιδηροδρομικής γραμμής και των σταθμών στο τμήμα Κόρινθος - Αργος και στον κλάδο Αργος - Ναύπλιο.

Σύμφωνα με ενημέρωση, ο κ. Νίκας επανέλαβε τη δέσμευση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για διάθεση 15 εκατ. ευρώ από το ΠΕΠ Πελοποννήσου για τη συντήρηση της γραμμής στο πλαίσιο της προσεχούς αναθεώρησης του ΕΣΠΑ, με στόχο να υπάρξει δημοπράτηση το συντομότερο και έναρξη εργασιών εντός του έτους. Εκφράστηκε πάντως η πρόθεση του υπουργείου Υποδομών να συμβάλει οικονομικά σε αυτό το πλάνο. Η βάση συντήρησης του μηχανικού εξοπλισμού του δικτύου της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα βρίσκεται στην Κόρινθο.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε παράλληλα ότι στη σύσκεψη γνωστοποιήθηκε πως σε τρία ευρωπαϊκά κράτη αυτή τη στιγμή υπάρχουν σε λειτουργία τρένα που κινούνται τόσο σε μετρική γραμμή όσο και σε γραμμή κανονικού εύρους, καθώς διαθέτουν τη δυνατότητα μεταβαλλόμενου μετατρόχιου.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΙΚΑ

“Βάλαμε στις ράγες την επανεκκίνηση του τρένου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Είναι ένα εξαιρετικά μεγάλο ζήτημα και χαίρομαι ιδιαίτερα για το γεγονός ότι συνδέω την παρουσία μου στην Περιφέρεια με την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου σε αυτήν” τόνισε ο περιφερειάρχης μετά τη χθεσινή συνάντηση. Πρόσθεσε παράλληλα, ότι τον ερχόμενο Ιούνιο -κατά την παρουσία στην Τρίπολη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή- θα γίνει και η υπογραφή του χρησιδανείου μεταξύ της ΓΑΙΑΟΣΕ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο αφορά την παράδοση στην Περιφέρεια της μήκους 56 χιλιομέτρων καταργημένης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής στη βόρεια Κορινθία, από την Κόρινθο μέχρι το Δερβένι.


NEWSLETTER