Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012 03:41

Δήλωση δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά: "Μέχρι την Τσάκωνα η Ολυμπία Οδός"

Γράφτηκε από την
Δήλωση δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά: "Μέχρι την Τσάκωνα η Ολυμπία Οδός"

 

Με αφορμή και νέα δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται στο έργο της Ολυμπίας Οδού και κάνουν λόγο για «ψαλίδι» στα τμήματα από Πάτρα έως Πύργο και από Πύργο έως Τσακώνα, ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς σε δήλωσή του τονίζει ότι ο δήμος του είναι αντίθετος με την οποιαδήποτε σχεδιαζόμενη περικοπή τμήματος της Ολυμπίας Οδού. Εμμένει στη θέση ότι το έργο πρέπει να κατασκευαστεί ολόκληρο έως Τσακώνα, ώστε να λειτουργήσει αναπτυξιακά για την Πάτρα και τη Δυτική Πελοπόννησο.

Ταυτόχρονα ο κ. Δημαράς καθιστά σαφές ότι παραμένει σταθερός υπέρ της νότιας χάραξης της Ολυμπίας Οδού, στο τμήμα από Βραχνέικα έως Κάτω Αχαΐα - όπως άλλωστε και τα Δημοτικά Συμβούλια Πατρέων και Δυτικής Αχαΐας, καθώς επίσης το Περιφερειακό Συμβούλιο και ο ΣΕΒ. Ο κ. Δημαράς τονίζει ότι από το έργο της Ολυμπίας Οδού σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θιγούν οι σημερινοί πυκνοκατοικημένοι οικισμοί στο ανωτέρω κομμάτι του Δήμου Πατρέων και του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, με απαλλοτριώσεις περιουσιών κ.λπ. Αλλωστε θεωρεί ότι η διέλευση της Ολυμπίας Οδού δίπλα από τη ΒΙ.ΠΕ. Πάτρας αυξάνει τον αναπτυξιακό χαρακτήρα του έργου στην περιοχή.

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Πατρέων θα παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με την Ολυμπία Οδό και εφόσον χρειαστεί θα κάνει τις παρεμβάσεις του, ζητώντας και από τους άλλους φορείς να συμμετέχουν σε διεκδικήσεις που αφορούν τα ανωτέρω ζητήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER