Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020 09:14

Χρονοδιάγραμμα Καραμανλή για το Πάτρα - Πύργος

Γράφτηκε από την
Χρονοδιάγραμμα Καραμανλή για το Πάτρα - Πύργος

Το χρονοδιάγραμμα εργασιών για τον οδικό άξονα Πάτρα - Πύργος παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι «τώρα δεν τίθεται το θέμα αν θα γίνει ο δρόμος, αλλά το πότε θα γίνει, και αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία, όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά όλης της χώρας» – ενώ τόνισε ότι έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου.

Αναφερόμενος στις ενέργειες που έκανε από την πρώτη στιγμή το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο κ. Καραμανλής είπε πως ήρθε σε συνεννόηση με τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Ανάπτυξης (DG REGIO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πέτυχε την αλλαγή της στάσης της Κομισιόν για τη χρηματοδότηση του έργου πέραν του 2023, γιατί, αν δεν ολοκληρωνόταν μέχρι τα τέλη του 2024, η Ε.Ε. θα ζητούσε να της επιστραφούν τα χρήματα που είχε διαθέσει και επιπρόσθετα όλες οι δαπάνες του έργου θα βάρυναν τους εθνικούς πόρους.

«Το γεγονός ότι καταφέραμε να μεταστρέψουμε την απόφαση της Κομισιόν και να δεχθεί την ένταξη του έργου ως ''γέφυρα'' στη νέα Προγραμματική Περίοδο αποτελεί μια τεράστια επιτυχία» σημείωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

 

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι, αφού εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, στη συνέχεια αποφασίστηκε η επανένταξη του έργου στη Σύμβαση Παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού, έγιναν οι αναγκαίες ενέργειες προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την επανένταξη του Τμήματος Πάτρα - Πύργος στη Σύμβαση Παραχώρησης και αναμένεται η τελική έγκριση από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν, ώστε να έρθει προς κύρωση στη Βουλή η τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης.

«Ελπίζουμε πως εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021 η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG COMP) θα έχει απαντήσει θετικά στο αίτημά μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής, τονίζοντας ότι «στόχος μας είναι να εκκινήσουν οι εργασίες το συντομότερο».

 


NEWSLETTER