Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021 09:00

Επιχειρηματικό ενδιαφέρον για επαναδρομολόγηση του τρένου στη γραμμή Άργος - Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Επιχειρηματικό ενδιαφέρον για επαναδρομολόγηση του τρένου στη γραμμή Άργος - Καλαμάτα

Ενδιαφέρον για την επανενεργοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής Αργος - Καλαμάτα εκδηλώνουν επιχειρήσεις που έχουν εκφράσει την πρόθεση να επενδύσουν στην περιοχή της Μεγαλόπολης με επιδότηση από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας για την ευρεία σύσκεψη που είχε προχθές ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τη διοίκηση και υπηρεσιακά στελέχη του ΟΣΕ για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος - Ναύπλιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας: "Στην εν λόγω σύσκεψη, από την πλευρά του οργανισμού συμμετείχαν ο πρόεδρος Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Σπύρος Πατέρας, ο αναπληρωτής διευθύνοντος συμβούλου και εκτελεστικό μέλος Θανάσης Κοτταράς, καθώς και τεχνικά στελέχη, ενώ εκ μέρους της Περιφέρειας μαζί με τον περιφερειάρχη μετείχαν επίσης στελέχη της ΕΥΔΕΠ (Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος) της Περιφέρειας και υπηρεσιακοί παράγοντες. Τη σύσκεψη απασχόλησε η κατάρτιση των φακέλων του έργου οι οποίοι θα υποβληθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σημειώνεται, παράλληλα, ότι έγινε αναλυτική συζήτηση σχετικά με την επανενεργοποίηση της γραμμής Ανδρίτσα (Αργος) - Καλαμάτα, για την οποία υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από επιχειρήσεις οι οποίες -στο πλαίσιο των δράσεων που επιδοτούνται από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης- έχουν εκφράσει την πρόθεση να επενδύσουν στην περιοχή της Μεγαλόπολης. Αλλά και από την πλευρά του ΟΣΕ, όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, εκφράστηκε καλή διάθεση ως προς την εν λόγω προοπτική, εκτιμώντας ότι η υπόθεση αυτή “δείχνει να έχει μπει σε έναν δρόμο, καθώς η επαναλειτουργία της γραμμής Κόρινθος - Ναύπλιο συνδέεται με την επανενεργοποίηση της γραμμής Αργος - Καλαμάτα”".


NEWSLETTER