Σάββατο, 06 Ιουλίου 2013 11:30

Σε ένα μήνα παράκαμψη για τον περιφερειακό στο δρόμο για τα Λέικα

Σε ένα μήνα παράκαμψη για τον περιφερειακό στο δρόμο για τα Λέικα

Τέλη Ιουλίου - αρχές Αυγούστου θα φτιαχτεί παράκαμψη στο δρόμο από και προς τα Λέικα, στο σημείο όπου κατασκευάζεται ο περιφερειακός αυτοκινητόδρομος.

Οι εργασίες του περιφερειακού εξελίσσονται με καλούς ρυθμούς, όχι πάντως με τον έντονο ρυθμό και την πλήρη ανάπτυξη εργοταξίου που θα ήθελαν το υπουργείο Υποδομών και ο κατασκευαστής όμιλος "Μορέας". Και αυτό γιατί δεν έχουν εκδοθεί ακόμα οι αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας στην προσφυγή πολιτών κατά της τροποποίησης και της νέας χάραξης του κόμβου Αρτέμιδος, κοντά στην Αγιάννα, και του Εφετείου Καλαμάτας για την οριστική τιμή μονάδας σε 177 ιδιοκτησίες που απαλλοτριώνονται και αφορούν κυρίως τους κόμβους Αρτέμιδος και Λεΐκων.
Πέρα από την περιοχή του κόμβου Λεΐκων, συνεργεία του "Μορέα" δουλεύουν σε αρκετά άλλα μέτωπα, όπως: στον δεύτερο κλάδο -της εξόδου- της γέφυρας του Νέδοντα, μεταξύ δρόμου προς Κουταλά και Αγιάννας, ανάμεσα σε Αγιάννα και Νέδοντα, στον κόμβο Σπάρτης (κοντά στο στρατόπεδο), καθώς και στα Γιαννιτσάνικα.
Την ερχόμενη εβδομάδα θα τεθεί σε λειτουργία η παράκαμψη του δρόμου από και προς τον Κουταλά και θα γίνουν εργασίες στο χώρο που δημιουργήθηκε από την κατεδάφιση απαλλοτριωμένου σπιτιού στον Αντικάλαμο, δίπλα στην υφιστάμενη εθνική οδό, κοντά στον υποσταθμό της ΔΕΗ.