Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013 16:33

Αμεση σύνδεση του περιμετρικού της Πλάκας με τον περιφερειακό ζητά ο Π. Νίκας από το υπουργείο

Αμεση σύνδεση του περιμετρικού της Πλάκας με τον περιφερειακό ζητά ο Π. Νίκας από το υπουργείο

Αμεσα θα πρέπει να γίνει η διασύνδεση του περιφερειακού αυτοκινητοδρόμου της Καλαμάτας με τον περιμετρικό της Πλάκας, γιατί η οδός Λεΐκων δε θα μπορεί να αντέξει τον όγκο των οχημάτων που θα κινούνται από τον περιφερειακό προς την πόλη μέσω του κόμβου της Λεΐκων, επεσήμανε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.

Ο δήμαρχος βρέθηκε στα έργα στο συγκεκριμένο κόμβο συνοδευόμενος μεταξύ άλλων από τους αντιδημάρχους Χρ. Ριζά και Θαν. Ηλιόπουλο. Σε δηλώσεις του τόνισε πως το ζήτημα της διασύνδεσης θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και θα επιδιώξει γι΄ αυτό συνάντηση με το γενικό διευθυντή του υπουργείου Υποδομών Γιάννη Καρνέση, όταν σύντομα θα βρεθεί στην Καλαμάτα. Τότε θα αποφασιστούν τα όσα πρέπει να κάνει από τη μεριά του ο δήμος κι εκείνα στα οποία θα συμβάλλει το υπουργείο "διότι δεν πρέπει να δοθεί ο κόμβος στην κυκλοφορία και να μη μπορούν να κινηθούν τα οχήματα προς την πόλη" υπογράμμισε.

Ο δήμαρχος τόνισε πως σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο αυτοκινητόδρομος "του χρόνου τέτοιο καιρό θα έχει παραδοθεί", συμπληρώνοντας πως οι όποιες καθυστερήσεις έχουν σημειωθεί (ο κόμβος Καρέλια είχε προγραμματιστεί να παραδοθεί το Σεπτέμβριο) έχουν να κάνουν με ζητήματα απαλλοτριώσεων. Σημείωσε δε πως "όλα τα κυκλοφοριακά δεδομένα μεταβάλλονται στην Καλαμάτα" με το συγκεκριμένο δρόμο.

 

Αναφέρθηκε στους 4 σημαντικούς κόμβους (Λεΐκων, Καρέλια, Αγιάννας, και τους δρόμους προς τη Σπάρτη) και υπενθύμισε πως ο κόμβος Λεΐκων δεν υπήρχε στον αρχικό σχεδιασμό κι επετεύχθη μετά από αγώνα του Δημοτικού Συμβουλίου και θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα βελτιώσει την προσβασιμότητα προς και από τα Λέικα.