Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2022 09:26

Μελέτες από Ολυμπία Οδό για Πύργο - Αρχαία Ολυμπία

Γράφτηκε από την
Μελέτες από Ολυμπία Οδό για Πύργο - Αρχαία Ολυμπία

 

Εντολή στην κοινοπραξία Ολυμπία Οδό για να ξεκινήσουν οι μελέτες για το τμήμα Πύργος - Αρχαία Ολυμπία για να γίνουν έργα οδικής ασφάλειας έχει δώσει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Αυτό αποκάλυψε, σύμφωνα με ρεπορτάζ του  capital.gr « ο διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού Παναγιώτης Παπανικόλας, μιλώντας στην ΕΡΑ Πύργου. Πρόκειται για ένα έργο, στο οποίο είχε αναφερθεί προσφάτως και ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, που αφορά την αναβάθμιση του οδικού άξονα Πύργος - Αρχαία Ολυμπία, μήκους περίπου 20 χιλιομέτρων, με τον προϋπολογισμό του έργου να εκτιμάται ότι θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ.

 

Όσον αφορά τον οδικό άξονα Πάτρα - Πύργος, όπως ανέφερε ο κ. Παπανικόλας, τα έργα έχουν ξεκινήσει και τρέχουν με εντατικούς ρυθμούς και σήμερα η πρόοδος έχει φτάσει στο 10%. "Είχαμε μια πολύ καλή καλοκαιρινή περίοδο στο έργο, και μέχρι και σήμερα είμαστε μπροστά από το χρονοδιάγραμμα, είναι βέβαια νωρίς, έχουμε δρόμο μπροστά μας, αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τηρηθούν οι χρόνοι", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του έργου, ο κ. Παπανικόλας είπε πως τον Μάρτιο του 2025 θα παραδοθεί το τμήμα Κάτω Αχαγιά - Πύργος και τα υπόλοιπα 12 χλμ. του τμήματος Μιντιλόγλι - Κάτω Αχαγιά θα παραδοθούν τέσσερις μήνες αργότερα.»


NEWSLETTER