Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2023 14:40

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα του περιμετρικού της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα του περιμετρικού της Καλαμάτας

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα της περιμετρικής οδού της πόλης στα Γιαννιτσάνικα, για την υλοποίηση του αντιπλημμυρικού έργου του “Μορέα” στα ρέματα Κερεζένια και Πολιτέικο Ι και ΙΙ, πρόκειται να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας την ερχόμενη Τετάρτη στις 7 το βράδυ.

Σύμφωνα με την εισήγηση, οι ρυθμίσεις θα γίνουν κοντά στον ισόπεδο σηματοδοτούμενο κόμβο με την οδό Παπαφλέσσα, στην κατεύθυνση προς Αθήνα). Με το υπό εκτέλεση έργο πραγματοποιείται η κατασκευή του νέου κιβωτοειδούς αγωγού παραπλεύρως της περιμετρικής οδού, για 400 μέτρα.

Ο αγωγός θα κατασκευαστεί κατά τμήματα (το μήκος έκαστου τμήματος θα καθορισθεί από τον ανάδοχο με βάση τις επιτόπου συνθήκες και τον οικείο προγραμματισμό της κατασκευής). Σε κάθε φάση κατασκευής του εκάστοτε τμήματος του αγωγού θα γίνεται αποκλεισμός της ΛΕΑ πλάτους 1,5 μέτρου και θα εγκαθίστανται και θα λειτουργούν τα προσωρινά έργα σήμανσης και ασφάλισης.

Τα παρουσιαζόμενα αυτά έργα θα παραμένουν στον δρόμο καθ’ όλη την διάρκεια των έργων (και την νύχτα) μέχρι και την πλήρη ολοκλήρωση του τμήματος.  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αναδόχου, η κατασκευή του αγωγού θα έχει διάρκεια 5 μηνών.

Η ακριβής ημερομηνία έναρξης των εργασιών θα γνωστοποιηθεί εγκαίρως, προκειμένου να ενημερωθούν το Τμήμα Τροχαίας και οι δημότες - οδηγοί.


NEWSLETTER