Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 09:21

Ολυμπία Οδός: "Το 2027 πάει η έναρξη του Πύργος – Τσακώνα"

Γράφτηκε από την
Ολυμπία Οδός: "Το 2027 πάει η έναρξη του Πύργος – Τσακώνα"

Οι μελέτες για το Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα μπορούν να ολοκληρωθούν σε ένα χρόνο ενώ οι διαδικασίες έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα χρειαστούν επιπλέον 2-3 χρόνια.

Αυτό εκτίμησε ο πρόεδρος της Ολυμπίας Οδού Παναγιώτης Παπανικόλας μιλώντας στο 11ο  Regional Growth Conference, του συνεδρίου της εφημερίδας “Πελοπόννησος”. Αν οι εκτιμήσεις του κ. Παπανικόλα επαληθευτούν το έργο δεν θα ξεκινήσει νωρίτερα από το 2027 ενώ ο ορίζοντας  αποπεράτωσης του εκτείνεται στην δεκαετία του… 2030. Και όλα αυτά για ένα τμήμα του αυτοκινητόδρομου της Ολυμπίας Οδού η σύμβαση παραχώρησης του οποίου κυρώθηκε από τη Βουλή το 2007.

Για το τμήμα Πάτρα – Πύργος η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε το Μάρτιο του 2022 ο κ. Παπανικόλας είπε ότι έχει ολοκληρωθεί το 11% των εργασιών. “Είμαστε στα χωματουργικά και όπως καταλαβαίνετε η πρόοδος του έργου εξαρτάται πάρα πολύ από τον καιρό, ειδικά τους χειμερινούς μήνες” δήλωσε ο κ. Παπανικόλας.

Για το τμήμα Αλφείος – Αρχαία Ολυμπία μήκους 12 χιλιομέτρων ο κ. Παπανικόλας είπε ότι μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα όταν εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου από το υπουργείο Υποδομών.


NEWSLETTER