Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2013 08:09

Και επίσημα μέχρι Πάτρα η Ολυμπία Οδός

Το τμήμα Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα δεν θα κατασκευαστεί με τη σύμβαση παραχώρησης της "Ολυμπίας Οδού". Αυτό ανακοίνωσε και επισήμως σε κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ο Ε. Βιδάλης, διαπραγματευτής της κυβέρνησης για την επίλυση των προβλημάτων των οδικών έργων, παρουσία του υπουργού Μ. Χρυσοχοΐδη, του νομικού συμβούλου του υπουργείου κ. Β. Μαρκεζίνη και υπηρεσιακών παραγόντων. Η επίσημη ανακοίνωση του κουτσουρέματος της Ολυμπίας Οδού προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του βουλευτή Θανάση Πετράκου, ο οποίος με δηλώσεις του επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.  

Συγκεκριμένα μετά την χθεσινή συνάντηση στο υπουργείο Υποδομών ο κ.  Πετράκος έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

"Η επιβεβαίωση από τον κ. Βιδάλη, ειδικό διαπραγματευτή που όρισε ο κ. Σαμαράς, ότι από τα 284 χιλιόμετρα της Ολυμπίας Οδού θα κατασκευαστούν μόνο τα 120 χιλιόμετρα, δηλαδή το τμήμα Κόρινθος - Πάτρα, ενώ το τμήμα Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα οδηγείται στις ελληνικές καλένδες, εξηγεί περίτρανα γιατί "κρύβεται" τόσο καιρό ο κ. Σαμαράς.

Εξηγεί γιατί αρνείται να συναντηθεί με τους βουλευτές και τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης των Νομών Μεσσηνίας, Ηλείας και Αχαΐας.

Επιβεβαιώθηκε επισήμως ότι η φιέστα του Απριλίου για δήθεν επανεκκίνηση  των έργων έκρυβε βαθύ κούρεμα, 164 χιλιόμετρα για την Ολυμπία Οδό. Επιβεβαιώθηκε ότι τα μεγάλα λόγια ήταν απλώς "τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα". Να είναι συνεπώς βέβαιος ο κ. Σαμαράς ότι ο λαός της Μεσσηνίας θα του πει στις ερχόμενες εκλογές: "Στο καλό κύριε Σαμαρά, αρκετά πια, χορτάσαμε με τα παραμύθια σου". 

Την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούσαν οι Ευγενία Ουζουνίδου, Απόστολος Αλεξόπουλος, Θανάσης Πετράκος και Γιώργος Σταθάκης.