Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2023 09:05

Προχωράει το αντιπλημμυρικό στα Γιαννιτσάνικα

Γράφτηκε από τον
Προχωράει το αντιπλημμυρικό στα Γιαννιτσάνικα

 

Το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο της Καλαμάτας, στα Γιαννιτσάνικα, που υλοποιεί ο “Μορέας”, δουλεύεται με καλούς ρυθμούς και έχει προχωρήσει αρκετά.

Ωστόσο, επειδή υπάρχουν ζητήματα καθυστερήσεων στην εκταμίευση και την πληρωμή των εργασιών που έχουν εκτελεστεί, κινδυνεύει να σταματήσει με την έναρξη του 2024. Καθυστερήσεις που είχαν σημειωθεί και είχαν οδηγήσει στη διακοπή των εργασιών το περασμένο καλοκαίρι.

Οι εργασίες έχουν προχωρήσει στον κλειστό αγωγό, δίπλα από τον περιφερειακό, στη βόρεια πλευρά, ο οποίος θα μαζεύει τα νερά από τα ρέματα Πολιτέικο Ι και ΙΙ και θα τα κατευθύνει στο ρέμα Κερεζένια, μέσω του οποίου θα καταλήγουν στη θάλασσα.

Οσον αφορά το σημείο της παράκαμψης όπου ο κλειστός αγωγός μεταφοράς μπαίνει μέσα στον περιφερειακό, στο ύψος της γέφυρας κοντά στο ησυχαστήριο του προφήτη Ιωήλ, ολοκληρώθηκαν οι γεωτρήσεις που γίνονταν και οι εργασίες θα συνεχιστούν το 2024, με την ελπίδα να μην καθυστερήσουν, λόγω των ζητημάτων εκταμίευσης και πληρωμών.

Πάντως, εκτιμάται ότι μέχρι το Πάσχα, αρχές Μαΐου του 2024, θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες του αντιπλημμυρικού δίπλα στον περιφερειακό, προκειμένου να συνεχιστούν έπειτα στο ρέμα Κερεζένια. Σε αυτό το τμήμα υπάρχουν ακόμα σε εκκρεμότητα τα ζητήματα των επιτάξεων και των απαλλοτριώσεων. Ζητήματα που πρέπει να επισπευστούν για να μην υπάρξουν νέες καθυστερήσεις στην υλοποίηση και ολοκλήρωση του αντιπλημμυρικού.

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο είναι προϋπολογισμού 17,4 εκ. ευρώ, εντάσσεται στα συμπληρωματικά έργα της σύμβασης παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου του “Μορέα” και η προθεσμία υλοποίησής του είναι 24 μήνες, έως το τέλος του 2024.

Γ.Σ.


NEWSLETTER