Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013 07:40

Καλοκαίρι όλα έτοιμα για τον περιφερειακό

Καλοκαίρι όλα έτοιμα για τον περιφερειακό

Τα πρώτα "κατ εντ κάβερ" του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου της Καλαμάτας κατασκευάστηκαν στην περιοχή της Αγιάννας. Το έργο του περιφερειακού δουλεύεται από το "Μορέα" με καλούς ρυθμούς, σε αρκετά από τα σημεία που υπάρχει η δυνατότητα, καθώς μόλις την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκαν οι αποφάσεις των δικαστηρίων για τις τιμές των απαλλοτριώσεων που αναμένονταν από το καλοκαίρι και το φθινόπωρο.

Το κρίσιμο κατασκευαστικά σημείο που παραμένει σε εκκρεμότητα, είναι τα 400 μέτρα της σύνδεσης του κόμβου Καρέλια με την οδό Αθηνών. Γιατί αυτή η διαδρομή είναι η καθοριστική, για να ολοκληρωθεί ο σημαντικός κόμβος και να δοθεί στην κυκλοφορία. Την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκαν οι απαλλοτριώσεις και για τη συγκεκριμένη περιοχή και αναμένεται να ξεκαθαρίσουν και τα γραφειοκρατικά, καθώς πρόκειται για επιπλέον έργο (δεν περιλαμβανόταν στο αντικείμενο της σύμβασης παραχώρησης), ώστε να ξεκινήσει χωρίς καθυστέρηση η κατασκευή του.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο περιφερειακός μπορεί να δοθεί μέχρι και τον κόμβο της Αρτέμιδος (την εντυπωσιακή γέφυρα του Νέδοντα) μέσα στο καλοκαίρι του 2014.

Εκτιμάται ότι με τον καινούργιο χρόνο και όταν το επιτρέψει ο καιρός οι εργασίες θα επιταχυνθούν, καθώς έχουν πλέον λυθεί τα ζητήματα των απαλλοτριώσεων.

Εργασίες εκτελούνται στην Αγιάννα όπου φτιάχνονται τα "κατ εντ κάβερ" και μια γέφυρα, στη γέφυρα του Νέδοντα, στον Αντικάλαμο στη γέφυρα πάνω από τον υφιστάμενο εθνικό δρόμο -στον υποσταθμό της ΔΕΗ- και στον κόμβο Λεΐκων, ώστε ο περιφερειακός να περάσει κάτω από το δρόμο που οδηγεί από και προς τα Λέικα.

 

Γ.Σ.