Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024 07:54

Από τη Μικρομάνη ξεκίνησαν τα έργα αποχέτευσης

Από τη Μικρομάνη ξεκίνησαν τα έργα αποχέτευσης

 

 Από την Μικρομάνη ξεκίνησε το σημαντικό έργο του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων που αφορά το χωριό αυτό, τον Άρι και τον Άμμο.

Ένα έργο προϋπολογισμού 4,5 εκ. ευρώ, που υλοποιείται με εργολαβία της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, “με σημαντική περιβαλλοντική αναφορά που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης”, σύμφωνα με ενημέρωση από τον δήμο.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Αναζίκο, παρουσία του Προέδρου της Κοινότητας Μικρομάνης Μιχάλη Κοτσιλιέρη και στελεχών της επιχείρησης, ενημερώθηκε επί τόπου από τον ανάδοχο για το χρονοδιάγραμμα του έργου και για θέματα που σχετίζονται με την πορεία υλοποίησής του.

Πρόκειται, όπως σημείωσε ο κ. Βασιλόπουλος “για ένα έργο που η δημοτική αρχή διεκδίκησε, εξασφάλισε χρηματοδότηση, δημοπράτησε και πλέον μπήκε σε φάση υλοποίησης, ανοίγοντας ταυτόχρονα τον δρόμο, ώστε αμέσως μετά να ακολουθήσει η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων σε περιοχές όπως το Αριοχώρι, τ’ Αλώνια, το Πλατύ και η ευρύτερη περιοχή των Αρφαρών”.

Ο δήμος ανέφερε ότι σχετική ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του έργου έχουν λάβει οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Άριος, Άμμου και Μικρομάνης, καθώς “η συνεργασία των κατοίκων είναι απαραίτητη, προκειμένου να μπορεί να γίνει σωστός προγραμματισμός και οι ανάλογες ενέργειες από πλευράς της ΔΕΥΑΚ, με στόχο την ταχύτερη κατασκευή του έργου”.