Σάββατο, 01 Ιουνίου 2024 18:36

Κατεδάφιση επικίνδυνου κτίσματος στη Θουρία

Κατεδάφιση επικίνδυνου κτίσματος στη Θουρία

 

Σε εργασίες για την αναγκαστική άρση του κινδύνου εναπομεινάντων τμημάτων τοιχοποιίας πέτρινου διώροφου κτίσματος που βρίσκεται δίπλα από το ρέμα των Αγίων Θεοδώρων στην Κοινότητα Θουρίας, θα προχωρήσει ο Δήμος Καλαμάτας.

Αυτό αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής.

Πρόκειται για κτίσμα με φερόμενο ως ιδιοκτήτη τον Εμμανουήλ Στασινάκη, το οποίο έχει  κριθεί ως επικινδύνως ετοιμόρροπο, σύμφωνα με σχετική εισήγηση του Τμήματος Ελέγχου Κατασκευών της Διεύθυνσης Πολεοδομίας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Τζαμουράνης έθεσε ζήτημα επικινδυνότητας ενός ακόμα κτηρίου στη Θουρία, ενός διατηρητέου απέναντι από την εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, δίπλα στην Ενοριακή Στέγη.

Απαντώντας ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος είπε ότι στο κτήριο αυτό έγινε άρση επικινδυνότητας πριν από 6 μήνες περίπου. Ωστόσο, παρατήρησε πως “προφανώς θέλει αυτό μια γενικότερη, αλλά δεν υπάρχει πρωτόκολλο κατεδάφισης για να πούμε ότι κατεδαφίζεται”.

Επίσης, ο Β. Τζαμουράνης αναφέρθηκε στην περίπτωση ενός ακόμα ακινήτου στη Θουρία, στον δρόμο προς Αμφεια (δίπλα στο σπίτι του Μιχαλόπουλου), για το οποίο υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αγορά του, προκειμένου να διαπλατυνθεί ο δρόμος.

Ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας απάντησαν ότι η αγορά του  από τον δήμο δεν εγκρίθηκε, γιατί το ζήτημα διαπλάτυνσης του δρόμου είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

Για να ξεπεραστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας πρότεινε το ακίνητο να αγοραστεί για να δημιουργηθεί κοινόχρηστος χώρος, πλατεία, που είναι στην αρμοδιότητα του δήμου. Κι έτσι να βελτιωθεί και η ορατότητα του δρόμου στο συγκεκριμένο σημείο, όπως επεσήμανε.

Γ.Σ.

 

(Φωτογραφία αρχείου)