Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2024 09:00

Ειρηνοδικείο Πύλου: Προκλητική σιωπή από Σταϊκούρα για Πύργος - Τσακώνα (βίντεο-φωτογραφίες)

Ειρηνοδικείο Πύλου: Προκλητική σιωπή από Σταϊκούρα για Πύργος - Τσακώνα (βίντεο-φωτογραφίες)

 

Στα ευχολόγια και στις φιλοφρονήσεις για το μεγάλο “επίτευγμα” της θεμελίωσης του Ειρηνοδικείου Πύλου έμειναν χθες ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας.

Απέφυγαν με προκλητικό τρόπο να μιλήσουν για το μεγάλο θέμα της  κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Πύργος – Τσακώνα.  Ο Αντώνης Σαμάρας που επί πρωθυπουργίας του βγήκε από τη σύμβαση παραχώρησης το συγκεκριμένο έργο δεν βρήκε να πει μια κουβέντα, έστω παρηγοριάς, και πίσω από αυτή την αφωνία κρύφτηκε και ο αρμόδιος υπουργός. Είναι φανερό ότι  θεωρούν τους Μεσσήνιους ιθαγενείς που θαμπώνονται με μικροέργα σιωπώντας για αυτά που αφορούν την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.

Η θεμελίωση του νέου κτηρίου του Ειρηνοδικείου Πύλου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα από το    Δήμο Πύλου - Νέστορος παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά , από    τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιάννη Μπούγα. Στην τελετή του αγιασμού χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Πρόκειται για ένα έργο που εκτελείται από τις “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.” με προϋπολογισμό 1.077.000 ευρώ και θα αποτελείται από δύο ορόφους με δόμηση 390 τ.μ.

Όπως τονίστηκε θα αναβαθμίσει την απονομή της Δικαιοσύνης στη περιοχή, καθώς θα πολλαπλασιαστούν οι υποθέσεις που θα δικάζονται εκεί, ενώ από όλους επισημάνθηκε η καθοριστική συμβολή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, όπως και στη διατήρηση και ενίσχυση του Εφετείου Καλαμάτας.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι καμία αναφορά δεν έγινε για τα υπόλοιπα έργα που αφορούν τον νομό και ιδίως για το ζήτημα του δρόμου - καρμανιόλα, Πύργος – Καλό Νερό Τσακώνα. Μάλιστα ο κ. Σταϊκούρας αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση στα μέσα ενημέρωσης αν και του ζητήθηκε.

Από εκεί και πέρα τη χαρά τους και την ικανοποίηση για το συγκεκριμένο έργο εξέφρασαν ο δήμαρχος Πύλου Παναγιώτης Καρβέλας και ο διευθύνων σύμβουλος των Κτηριακών Υποδομών Θανάσης Γιάνναρης που ανακοίνωσε πως τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας.

Ακολούθησε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας με αναφορές στα έργα που υλοποιούνται από το υπουργείο κυρίως για κτηριακές υποδομές. Ο    υφυπουργός Δικαιοσύνης    Γιάννης Μπούγας, πέρα από το συγκεκριμένο έργο, αναφέρθηκε στους τρεις άξονες αναβάθμισης που γίνονται στη Δικαιοσύνη.

Ο δικηγόρος Δημήτρης Καούνης εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας σημείωσε πως ο νέος δικαστικός χάρτης θα αναβαθμίσει την ποιότητα και τη ταχύτητα απονομής Δικαιοσύνης.

Τέλος ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι “Δικαιοσύνη και ανάπτυξη θεμελιώνονται σήμερα στη Πύλο”.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι βουλευτές Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς , ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνος Αλεξανδρής, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ο πρόεδρος Εφετών Καλαμάτας Χαράλαμπος Μαυρίδης, δικαστικοί, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.