Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014 19:14

Πετράκος: Ημιτελές κινδυνεύει να μείνει το Φιλιατρινό

Πετράκος: Ημιτελές κινδυνεύει να μείνει το Φιλιατρινό

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζουν να αδιαφορούν για την ολοκλήρωση του Φιλιατρινού φράγματος, όπως σημειώνει ο βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος σε σχετική ανακοίνωσή του.

Δηλώνει, ειδικότερα ο Θ. Πετράκος στην εν λόγω ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την καταγγελία της σύμβασης από την κατασκευάστρια εταιρεία:
“Παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις και παρεμβάσεις μας οι αρμόδιοι φορείς, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζουν να αδιαφορούν για την ολοκλήρωση του  Φιλιατρινού φράγματος. Δεν προχώρησαν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ξεπεραστούν τα  προβλήματα και να ολοκληρωθεί η κατασκευή του. Αποτέλεσμα αυτής της προκλητικής αδιαφορίας ήταν, πριν λίγες ημέρες, η κατασκευάστρια εταιρεία να προχωρήσει στην καταγγελία της σύμβασης.
Η απαράδεκτη αυτή αδιαφορία τους έχει επιπλέον ως συνέπεια, το ημιτελές έργο να έχει υποστεί ζημιές από τις βροχοπτώσεις και ο κίνδυνος περαιτέρω καταστροφών είναι ορατός.
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η Περιφέρεια Πελοποννήσου οφείλουν, επιτέλους, να αναλάβουν τις  ευθύνες τους και να σοβαρευτούν, προκειμένου να ολοκληρωθεί το σημαντικό αυτό έργο για την περιοχή της Τριφυλίας” καταλήγει η ανακοίνωση του Θ. Πετράκου.