Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014 22:24

3 χρόνια για ολοκλήρωση του Βελίκα - Νιοχώρι

Κοντά 3 χρόνια θα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί η βελτίωση του δρόμου Βελίκα - Νιοχώρι, μήκους 2,9 χιλιομέτρων, προϋπολογισμού 870.000 ευρώ, που υλοποιεί ο Δήμος Μεσσήνης με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ. Δηλαδή, βελτιώνεται 1 χιλιόμετρο το χρόνο!

 

Αιτία η καθυστέρηση στην υλοποίηση των απαλλοτριώσεων και οι αλλαγές στη μελέτη, ενώ το έργο είχε δημοπρατηθεί και είχε ανάδοχο.

Συγκεκριμένα, στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης ενέκρινε ομόφωνα την παράταση προθεσμίας ολοκλήρωσης του έργου μέχρι τις 20 Μαΐου 2015. Η αρχική προθεσμία ολοκλήρωσης ήταν 1 χρόνος από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης, στις 20 Ιουλίου 2013. Λόγω των καθυστερήσεων είχε δοθεί μια πρώτη παράταση έως τις 28 Νοεμβρίου 2014. 

Σύμφωνα με την εισήγηση, οι λόγοι της παράτασης του συνολικού χρόνου του έργου είναι το ότι «δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία των απαλλοτριώσεων. Ο πίνακας παρακατάθεσης εγκρίθηκε με την 518/2014 απόφαση του Δ.Σ. Μεσσήνης και εκκρεμεί η πληρωμή των αποζημιώσεων». Επιπλέον, επισημαίνεται πως «δεν έχει ολοκληρωθεί η τροποποίηση της μελέτης στο τμήμα, όπου υπάρχουν οι καταπτώσεις

από τα απότομα πρανή». 

Στην ίδια εισήγηση αναφέρεται πως «το έργο αφορά την βελτίωση της οδού Βελίκα - Νιοχώρι σε μήκος 2,9 χιλιομέτρων. Περιλαμβάνει εργασίες χωματουργικών, τεχνικών έργων, οδοστρωσίας, ασφαλτοστρώσεων και σήμανσης. Προβλέπεται πλάτος ασφαλτόστρωσης οδού 5,50 μ. με εκατέρωθεν έρεισμα 0,50μ. από θραυστό υλικό. Εως σήμερα έχει κατασκευαστεί ασφαλτοστρωμένος δρόμος μήκος 1,50 χλμ. σε τμήμα του δρόμου όπου υπήρχε η συναίνεση των ιδιοκτητών».

Να επισημάνουμε πως έχει βελτιωθεί το τμήμα του δρόμου που είναι προς το Νεοχώρι.

Το έργο που υλοποιείται με 52% έκπτωση, δημοπρατήθηκε στις 13 Μαρτίου 2012.

 

Γ.Σ.