Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014 18:46

Οι μελέτες που λείπουν για το Καλό Νερό-Τσακώνα

Γράφτηκε από την

Η εκπόνηση της οριστικής μελέτης τεχνικών έργων και ορισμένες γεωτεχνικές μελέτες υπολείπονται προκειμένου να δημοπρατηθεί ως δημόσιο έργο ο αυτοκινητόδρομος Καλό Νερό - Τσακώνα, καθώς έχει ήδη εγκριθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο.

 

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη συνάντηση που είχε χθες, στην Αθήνα, με τον βουλευτή Μεσσηνίας Θανάση Πετράκο, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο δεύτερος.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι ο υπουργός «από την πλευρά του, δεσμεύτηκε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εκπονηθεί η οριστική μελέτη τεχνικών έργων, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ώστε να μπορεί να προκηρυχθεί η υλοποίηση του έργου σύντομα». Παράλληλα «δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώσει τον βουλευτή σε περίπου 15 ημέρες, σε νέα συνάντηση», στην οποία θα αναφερθεί και στο θέμα του σιδηροδρόμου.

 

Τέλος, όσον αφορά τον αυτοκινητόδρομο Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, ο υπουργός ενημέρωσε ότι «στο τέλος του χρόνου θα κηρυχθούν οι απαλλοτριώσεις», προσθέτοντας παράλληλα ότι «το κομμάτι Καλαμάτα - Ριζόμυλος είναι ώριμο ως έργο, όμως το κομμάτι Ριζόμυλος - Σουληνάρι δεν είναι, καθώς λείπουν η μελέτη τεχνικών έργων, όπως και οι γεωτεχνικές μελέτες».