Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2011 19:08

Ο "Μορέας" για τον αποχιονισμό του αυτοκινητόδρομου

Γράφτηκε από την

Ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου-Τρίπολης-Παραδεισίων, μήκους 113 χιλιομέτρων, παρέμεινε ανοικτός και ασφαλής σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου 7-9 Μαρτίου, στο οποίο σημειώθηκαν έντονες χιονοπτώσεις σε ολόκληρη την περιοχή του οδικού έργου, ακόμη και σε πεδινά της τμήματα, με ελάχιστες καταγραφείσες θερμοκρασίες έως και -6 βαθμούς Κελσίου και με ύψος χιονόστρωσης έως και 30 εκατοστά (περιοχή Αρτεμισίου).
Το προσωπικό όλων των τμημάτων της Εταιρείας Παραχώρησης ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε., που συνολικά απασχολεί περί τα 200 άτομα, από κοινού με την Κοινοπραξία ΜΟΡΕΑΣ/ΑΚΤΩΡ, εφάρμοσαν το εγκεκριμένο σχέδιο δράσης χειμερινής συντήρησης, ενεργοποιώντας και τα δύο κύρια κέντρα αποχιονισμού (Νεστάνης και Σπαθοβουνίου).
Διατέθηκαν 17 εκχιονιστικά μηχανήματα καθώς και τα απαραίτητα βοηθητικά οχήματα και μηχανήματα, ενώ ρίφθηκαν συνολικά περίπου 700 τόνοι άλατος.
Σημαντική για την επιτυχή αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων ήταν η συνδρομή του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Ανατολικής Πελοποννήσου, των συνεργαζόμενων εταιρειών οδικής βοήθειας αλλά και των ίδιων των οδηγών που, στη συντριπτική πλειονότητά τους, επέδειξαν προσοχή και προνοητικότητα.

Από το Γραφείο Τύπου της Κοινοπραξίας


NEWSLETTER