Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015 17:12

Προς ένταξη ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Προς ένταξη ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Ολοκληρώνονται και οι τελευταίες τροποποιήσεις που αφορούν τον δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος, έτσι ώστε  το έργο να είναι έτοιμο προς ένταξη στο ΕΣΠΑ.

Τη διαβεβαίωση αυτή, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πύλου - Νέστορος, έδωσε ο Γιώργος Δέδες, γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο δήμαρχο Δημήτρη Καφαντάρη, σε συνάντηση που είχαν χθες στην Αθήνα. Στην ίδια συνάντηση, προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση, έγινε επίσης συζήτηση σχετικά με το έργο Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, για το οποίο προγραμματίζεται άμεσα νέα συνάντηση, με σκοπό να τεθεί το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των μελετών που απαιτούνται, έτσι ώστε το υπουργείο να προβεί στην υλοποίησή του. 

Οπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, εξ άλλου, ο Γ. Δέδες δεσμεύθηκε για την άμεση ολοκλήρωση του δρόμου Σουληνάρι - Κορυφάσιο, έργου ήδη ενταγμένου στο ΕΣΠΑ, με δεσμευμένες τις απαιτούμενες πιστώσεις.

Σε σχετικές δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Δ. Καφαντάρης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «στόχος μας είναι το έργο  Καλαμάτα - Ριζόμυλος, μαζί με τη σύνδεσή του με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας, να ενταχθεί στο νέο πλαίσιο στήριξης, όπως ακριβώς έχει μπει και ο περιμετρικός της Καλαμάτας. Τα δε άλλα κομμάτια, μέσα από τη στενή πίεση που θα ασκήσουμε, για να μικρύνουν οι χρόνοι, πιστεύω ότι θα προχωρήσουν γρήγορα στη μελετητική ετοιμότητα τους και θα πάρουν τον δρόμο της υλοποίησης».