Τρίτη, 28 Απριλίου 2015 21:18

Διαβεβαιώσεις Δέδε για Πάτρα - Πύργος

Γράφτηκε από την

Αμεσα ξεκινούν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση των εργολαβιών στον αυτοκινητόδρομο Πάτρας - Πύργου, όπως διαβεβαίωσε ο γ.γ. Υποδομών Γιώργος Δέδες τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο, σε συνάντηση που είχαν χθες, στην Αθήνα.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μετά τη συνάντηση. Ο αντιπεριφερειάρχης πρότεινε στον Γ. Δέδε, «να μειωθούν τα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης κατασκευής του έργου, από τη στιγμή που η Πατρών - Πύργου θα γίνει με περισσότερες εργολαβίες, πέραν της μίας που προβλεπόταν». Παράλληλα, συνεχίζει η ανακοίνωση, όσον αφορά τη χάραξη του αυτοκινητοδρόμου, ο γ.γ. Υποδομών διαβεβαίωσε πως παραμένει η σχετική δέσμευση του υπουργού Γιώργου Σταθάκη, στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, τους αντιπεριφερειάρχες και τους φορείς της Δυτικής Ελλάδας.

Επίσης, ο Γ. Δέδες δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιηθούν στο σύνολό τους οι συνδέσεις του εν λόγω αυτοκινητόδρομου με τη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών, το αεροδρόμιο του Αράξου και τα λιμάνια Κυλλήνης και Κατακόλου. Τέλος, στην ίδια συνάντηση, καταλήγει η ανακοίνωση, συζητήθηκαν οι παραγλαύκιες αρτηρίες στο δρόμο Κορίνθου - Πάτρας.