Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015 20:42

Η Βουλή αρμόδια για περιφερειακό Καλαμάτας και Λεύκτρο - Σπάρτη, σύμφωνα με την Ε.Ε.

Η Βουλή αρμόδια για περιφερειακό Καλαμάτας και Λεύκτρο - Σπάρτη, σύμφωνα με την Ε.Ε.

Στο Ελληνικό Κοινοβούλιο παραπέμπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με τη συνέχιση -και την ολοκλήρωση- του περιφερειακού δρόμου της Καλαμάτας και του τμήματος Λεύκτρο - Σπάρτη του νέου αυτοκινητόδρομου.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση που, όπως ενημέρωσε ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς με ανακοίνωσή του, έδωσε η αρμόδια επίτροπος Κορίνα Κρέτσου σε γραπτή του ερώτηση σχετικά με την οποία ζητούσε «την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη λήψη μέτρων, προκειμένου επιτέλους να υπάρξει επιτάχυνση της κατασκευής του εν λόγω έργου».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Ελληνας ευρωβουλευτής, η αρμόδια επίτροπος Κορίνα Κρέτσου σημειώνει στην απάντησή της ότι «τα μέρη της σύμβασης παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου -προκειμένου να επιλύσουν το ζήτημα και να ολοκληρωθεί το έργο-, διαπραγματεύτηκαν και κατέληξαν σε κάποια λύση για τα χρηματοπιστωτικά ζητήματα που προέκυψαν. Η λύση αυτή δεν έχει ακόμη υποβληθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για έγκριση.

Οταν εγκριθεί η λύση, κατόπιν διαπραγμάτευσης, η Επιτροπή θα αξιολογήσει εποικοδομητικά νέα αίτηση του μείζονος έργου, η οποία θα βασίζεται σε στοιχεία που έχουν συμφωνηθεί, ώστε να μπορεί να εγκριθεί η τροποποίηση της υφιστάμενης απόφασης της Επιτροπής».