Τρίτη, 07 Ιουλίου 2015 07:48

Στένεμα της Ναυαρίνου μελετά ο Νίκας μεταξύ Φαρών και Ακρίτα

Στένεμα της Ναυαρίνου μελετά ο Νίκας μεταξύ Φαρών και Ακρίτα

Το στένεμα του πλάτους της Ναυαρίνου και την τοποθέτηση κυβόλιθων στο τμήμα από τη Φαρών μέχρι την Ακρίτα ή μέχρι τη Μεγάλου Αλεξάνδρου, μελετάει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, σήμερα στην καθιερωμένη συνάντηση (κάθε Τρίτη) του δημάρχου Π. Νίκα στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, πρόκειται να πέσει στο τραπέζι η ιδέα της εφαρμογής της παρέμβασης που έχει γίνει μπροστά στην Ανάσταση, με το έργο της ανάπλασης και στο τμήμα αυτό, στην αρχή της Ναυαρίνου. Οι πληροφορίες μιλούν για στένεμα δρόμου, κυβόλιθους, απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων και εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης στο συγκεκριμένο τμήμα. Σε αυτό προβλέπεται υπογειοποίηση των καλωδίων που ίπτανται και περνούν στη νότια πλευρά του παραλιακού δρόμου, ενώ γίνεται λόγος και για διεύρυνση του βορείου πεζοδρομίου με ηλεκτροφωτισμό.

Οταν όλα αυτά διαμορφωθούν σε μία πρόταση, θα τεθεί σε διαβούλευση για να εκφράσει ο κόσμος την άποψή του. Πηγή του δήμου επεσήμανε ότι «οι κάθετοι δρόμοι μπορούν να βοηθήσουν στη μονοδρόμηση της Ναυαρίνου, αλλά όλα αυτά θα γίνουν με προσοχή και σταδιακά. Οι κάθετοι δρόμοι σημαίνουν λειτουργική, αισθητική και κυκλοφοριακή αναβάθμιση της Ναυαρίνου».

Γ.Σ.