Σάββατο, 18 Ιουλίου 2015 08:00

Το Καλό Νερό - Τσακώνα ώριμο μελετητικά το... 2018

Γράφτηκε από τον

Τα νέα δεν είναι καθόλου ευχάριστα για το έργο του δρόμου Καλό Νερό - Τσάκωνα, καθώς για τις μελέτες που υπολείπονται αναμένεται να χρειαστούν 3 χρόνια.

Σύμφωνα με έγκυρη ενημέρωσή μας από το υπουργείο Υποδομών, το σημαντικό αυτό οδικό έργο για τη Μεσσηνία που αποτελεί τμήμα της Ολυμπίας Οδού, πρόκειται να είναι μελετητικά ώριμο το 2018, στην καλύτερη περίπτωση. Εχει προγραμματιστεί να υλοποιηθεί από το νέο ΕΣΠΑ, και για την ώρα εκτιμάται πως προλαβαίνει το νέο Κοινοτικό πρόγραμμα, παρότι θα χρειαστούν 3 χρόνια για τις μελέτες που υπολείπονται. Μελέτες που προϋπολογίζονται στα 6 εκ. ευρώ, αλλά θα εκπονηθούν με πολύ λιγότερα χρήματα, καθώς με την κατάσταση που επικρατεί, προβλέπονται εκπτώσεις της τάξης 70% - 80%.

Η δημοπρασία για την ανάδειξη των μελετητών θα γίνει έως το τέλος του 2015 και για την εκπόνηση των μελετών θα χρειαστούν 2 χρόνια.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Καλό Νερό - Τσακώνα αποκόπηκε από τον προγραμματισμό υλοποίησης της Ολυμπίας και προβλέπεται να γίνει ως αυτόνομο έργο με χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ, καθώς το τμήμα Πύργος - Καλό Νερό παραμένει σε πλήρη αβεβαιότητα.

Πηγές του υπουργείου μάς επεσήμαναν ότι οι μελέτες στο Καλό Νερό - Τσακώνα θα μπορούσαν να γίνουν σε πολύ λιγότερο χρόνο, μέσα σε 6 μήνες, αν προχωρούσε ένας σχεδιασμός που εξεταζόταν και φαινόταν να βρίσκεται σε καλό δρόμο... αλλά τελικά έμεινε στα σχέδια.

Γ.Σ.