Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015 08:38

Ξεμπλοκάρισμα με μετατόπιση της παράκαμψης Πεταλιδίου

Λύθηκαν τα θέματα αρχαιολογίας στην παράκαμψη Πεταλιδίου, στο έργο του δρόμου Τζάνε - Καλαμάκι, δήλωσε χθες η αντιπεριφερειάρχης Ντ. Νικολάκου.

Ανέφερε πως το έργο που υλοποιείται από το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ, θα συνεχιστεί απρόσκοπτα. Επίσης, υπενθύμισε ότι στις 5 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει το δικαστήριο για τις απαλλοτριώσεις στο συγκεκριμένο δρόμο.

Για το έργο, που εκτελείται με πολύ αργούς ρυθμούς και δεν προλαβαίνει με τίποτα να ολοκληρωθεί μέσα στο 2015, ο διευθυντής Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γ. Κωστόγιαννης μας ενημέρωσε ότι το ΚΑΣ ενέκρινε μετατόπιση - παραλλαγή στον αρχαιολογικό χώρο του Πεταλιδίου, της διαδρομής της παράκαμψης του οικισμού, προς τον υφιστάμενο μικρό δρόμο της περιοχής. Παρατήρησε ότι μετά από την εξέλιξη αυτή θα γίνουν εργασίες στην παράκαμψη, εκφράζοντας την ελπίδα να μην βρεθούν και στη νέα διαδρομή αρχαία.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟ 2016

Ο διευθυντής εκτίμησε ότι σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο το έργο Τζάνε - Καλαμάκι μπορεί να ολοκληρωθεί στις αρχές καλοκαιριού του 2016, αν πληρωθούν οι απαλλοτριώσεις μέχρι τα Χριστούγεννα. Ανέφερε πως είναι έργο-γέφυρα για το νέο ΕΣΠΑ και είπε ότι χωρίς προβλήματα στη χρηματοδοτική ροή θα τελειώσει τον επόμενο χρόνο.

Γ.Σ.