Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2015 18:31

Νέα δίμηνη παράταση για την τοξωτή γέφυρα

Νέα δίμηνη παράταση έως τα τέλη Νοεμβρίου, για να ολοκληρωθεί, πήρε το έργο της εντυπωσιακής τοξωτής γέφυρας στο πολύπαθο Παραδείσια - Τσακώνα.

Με την απόφαση αυτή του υπουργείου επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις μας ότι η γέφυρα δεν θα ήταν έτοιμη με την παρέλαση, στις 28 Οκτωβρίου, όπως είχε προγραμματιστεί. Και αυτό γιατί έχει καθυστερήσει η έγκριση και η εφαρμογή των σοβαρών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, που θα χρειαστούν για να γίνει η σύνδεσή της με τις δύο πλευρές του δρόμου.

Να υπενθυμίσουμε ότι προβλέπονται εκτεταμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και για κάποια χιλιόμετρα η κυκλοφορία στο Παραδείσια - Τσακώνα θα διεξάγεται από το ένα ρεύμα και προς τις δύο κατευθύνσεις. Μάλιστα, στις ρυθμίσεις θα χρησιμοποιείται από τα οχήματα και η γέφυρα, προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες συναρμογής.

Σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο Υποδομών, ο νέος δρόμος Παραδείσια -Τσακώνα ξεκίνησε να κατασκευάζεται στις 28 Ιουνίου 2006 με αρχική προθεσμία ολοκλήρωσης το 2009 και ολοκληρώθηκε πλην της μεταλλικής γέφυρας Τσακώνας, το 2012. Το κόστος του έργου ήταν 110 εκ. ευρώ και με την έκπτωση ξεκίνησε με 83,1 εκ. ευρώ. Στην πορεία του έργου υπήρξαν συμπληρωματικές συμβάσεις, ανεβάζοντας τελικά το κόστος στα 120 εκ. ευρώ. Επιπλέον ποσό 3,7 εκ. ευρώ χρειάστηκε για συμβουλευτικές υπηρεσίες άλλης εταιρείας στο υπουργείο.