Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2016 09:13

10 τόνων ο βράχος, που έπεσε στην παράκαμψη της Τσακώνας

Γράφτηκε από τον
10 τόνων ο βράχος, που έπεσε στην παράκαμψη της Τσακώνας

Ενας τεράστιος βράχος -βάρους περίπου 10 τόνων- έπεσε χθες το πρωί στην παράκαμψη της τοξωτής γέφυρας στο Παραδείσια - Τσακώνα. Το ευτύχημα ήταν ότι εκείνη τη στιγμή δεν περνούσε κάποιο αυτοκίνητο.

Το σοβαρό αυτό γεγονός επιβεβαιώνει την ανάγκη να επιταχυνθούν οι εργασίες και η τοξωτή γέφυρα να παραδοθεί το συντομότερο δυνατό. Πάντως, εκτιμάται ότι, επιτέλους, μέσα στον Ιανουάριο θα γίνει η σύνδεση της γέφυρας με το δρόμο και η παράδοσή της. Λόγω των εργασιών, για 7 με 10 ημέρες, θα κλείσει το τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα και η κυκλοφορία θα διεξάγεται από τον παλιό δρόμο και τις στροφές της Τσακώνας.

Ειδικότερα, χθες στις 6.30 το πρωί, έπεσε ένας τεράστιος βράχος στην αρχή της παράκαμψη της τοξωτής γέφυρας, προς την πλευρά της Μεσσηνίας. «Η εικόνα ήταν σοκαριστική, Είναι ευτύχημα που δεν περνούσε αυτοκίνητο εκείνη τη στιγμή», είπε στην "Ε" Καλαματιανός οδηγός που πέρασε μετά από μισή ώρα.

Η Τροχαία από τη Μεγαλόπολη έσπευσε για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και λίγη ώρα αργότερα μηχάνημα της εταιρείας ΤΕΡΝΑ που φτιάχνει τη γέφυρα, απομάκρυνε το βράχο.

Ο διευθυντής του έργου της τοξωτής γέφυρας Νίκος Ντονάς επεσήμανε: «Πρέπει να τελειώνουμε με το έργο. Η παράκαμψη έχει ημερομηνία λήξης και πολύ έχει κρατήσει». Παρατήρησε πως «ο βράχος ήρθε από το πουθενά, έξω από το χώρο ευθύνης μας. Δεν έχει έρθει από τα πρανή που ελέγχουμε. Εχει ξεκολλήσει από πολύ ψηλά. Κι έκανε τέτοια διαδρομή και δεν έσπασε. Ευτυχώς που δεν περνούσε αυτοκίνητο τη στιγμή της πτώσης. Με τις διαστάσεις που έχει, ξεπερνάει τους 10 τόνους σε βάρος».

Για τις εργασίες ολοκλήρωσης, σύνδεσης της τοξωτής γέφυρας με τον αυτοκινητόδρομο που έχουν καθυστερήσει, ο Ν. Ντονάς μας ενημέρωσε: «Θα κλείσει ο δρόμος για μια εβδομάδα με 10 ημέρες και η κυκλοφορία θα γίνεται από τον παλιό εθνικό δρόμο και τις στροφές της Τσακώνας. Αυτό μπορεί να γίνει από την ερχόμενη εβδομάδα και βλέποντας τον καιρό. Γιατί θα χρειαστούμε καλό καιρό για τουλάχιστον 3 - 4 συνεχόμενες ημέρες, για ασφαλτοστρώσεις και άλλες εργασίες».

Για τον κίνδυνο κάποιος τέτοιος μεγάλος βράχος να κυλήσει και να πέσει στη γέφυρα, εκτίμησε πως «είναι σχεδόν απίθανο να κυλήσει και να πέσει βράχος στη γέφυρα. Αν λειτουργούσε η γέφυρα, ο βράχος που έπεσε σήμερα, θα έπεφτε σε κλεισμένο, σε υπηρεσιακό δρόμο».

Γ.Σ.


NEWSLETTER