Πέμπτη, 12 Μαϊος 2016 07:51

Σε αρχικό στάδιο οι εργασίες στην Αρτέμιδος

Σε αρχικό στάδιο οι εργασίες στην Αρτέμιδος

Στην αρχική τους φάση βρίσκονται οι εργασίες στην Αρτέμιδος, στο έργο για την αναβάθμισή της στο τμήμα από τη Λεΐκων έως τη γέφυρα της Σπάρτης, προϋπολογισμού 149.000 ευρώ. Οι εργασίες υλοποιούνται στο τμήμα του δρόμου, δίπλα στο Νέδοντα, που λειτουργούσε ως χώρος στάθμευσης.

 

Το έργο αυτό είναι σημαντικό, γιατί η Αρτέμιδος αναμένεται να αποτελέσει την κύρια είσοδο της πόλης, με την ολοκλήρωση και τη λειτουργία του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου. Ανάδοχος είναι η κοινοπραξία Μιχαήλ Παπαδημητρίου - Γεώργιος Σακελλαρίου - Ευάγγελος Ξυδέας με έκπτωση 8%.

Με το έργο αυτό, με το οποίο αναμένεται να απομακρυνθούν τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ από το Νέδοντα, προβλέπονται: Νησίδα, πλάτους 2 μέτρων σε όλο το τμήμα του δρόμου. Κυκλικοί κόμβοι στο ύψος της οδού Δαμηλάτη και στη γέφυρα της οδού Σπάρτης (βόρεια της ΚΑΚ). Νησίδα στη γέφυρα (στο ύψος της Δαμηλάτη) και ξύλινη πεζογέφυρα δίπλα σε αυτή. Ζώνη πρασίνου (με κουκουναριές) και περιπάτου, μεταξύ του Νέδοντα και του δρόμου. Χώρος για αστικά λεωφορεία που θα φύγουν μετά από κάποιο διάστημα και σε αυτό το χώρο στη συνέχεια θα μπορούν να παρκάρουν τουριστικά λεωφορεία. Φώτα και πλατάνια στη νησίδα. Ξύλινη εξέδρα στο Νέδοντα και περίπτερο με ενθύμια γι’ αυτούς που θα φεύγουν από την Καλαμάτα.