Τρίτη, 07 Ιουνίου 2016 09:10

Τώρα θυμήθηκαν τις εισόδους της Καλαμάτας!

Τώρα θυμήθηκαν τις εισόδους της Καλαμάτας!

 

Δύο μήνες πριν φτάσει ο περιφερειακός στην Καλαμάτα ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας “θυμήθηκε” τα προβλήματα που έχουν οι νέες είσοδοι της πόλης και έτρεξε στο υπουργείο Υποδομών να ζητήσει οικονομική βοήθεια για να ασφαλτοστρωθούν, να διαγραμμιστούν και να φωτιστούν καλύτερα οι οδοί Κωστοπούλου και Αθηνών (οδηγούν στον κόμβο του Καρέλια), Λεΐκων (οδηγεί στον ομώνυμο κόμβο), Σπάρτης (οδηγεί στον ομώνυμο κόμβο) και Παπαφλέσσα (οδηγεί στον κόμβο των Γιαννιτσανίκων).

Η χθεσινή επίσκεψη του κ. Νίκα στο υπουργείο Υποδομών αποδεικνύει ότι η δημοτική αρχή δεν έχει κατασκευάσει τις αναγκαίες υποδομές για τη σύνδεση του περιφερειακού με τον κυκλοφοριακό ιστό της πόλης και πλέον τρέχει για να προλάβει τις επιπτώσεις της αργοπορίας της ζητώντας χρήματα από την κεντρική διοίκηση. 

Τι συζητήθηκε

Οικονομική συνδρομή από το υπουργείο Υποδομών για τη βελτίωση των νέων εισόδων κι εξόδων της Καλαμάτας που θα δημιουργηθούν με την ολοκλήρωση του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου, ζήτησε χθες από το γ.γ. Υποδομών Γ. Δέδε, ο δήμαρχος Π. Νίκας.

 

Σε συνάντησή τους στο υπουργείο, σύμφωνα με ενημέρωση από το δήμο, ο δήμαρχος έθεσε στο γ.γ. το θέμα της νέας κατάστασης που θα προκύψει με τους συγκοινωνιακούς φόρτους στους προσαγωγούς δρόμους της πόλης, οι οποίοι θα οδηγούν στους κόμβους του αυτοκινητοδρόμου και θα δέχονται οχήματα από αυτόν. Ο δήμος υλοποιεί την ανακατασκευή της εισόδου της πόλης από τον κόμβο της Αγιάννας, στην οδό Αρτέμιδος.
Παρεμβάσεις βελτίωσης, όμως, κυρίως ως προς τη βατότητα με νέους ασφαλτοτάπητες, σήμανση, διαγράμμιση και βελτίωση οδοφωτισμού, χρειάζονται και οι υπόλοιποι προσαγωγοί δρόμοι και ιδιαίτερα: 1) Οι οδοί Κωστοπούλου και Αθηνών που οδηγούν στον ανισόπεδο κόμβο Καρέλια (Δυτικής Καλαμάτας). 2) Η οδός Λεΐκων που οδηγεί στον ανισόπεδο κόμβο Λεΐκων. 3) Η εθνική οδός προς Σπάρτη που οδηγεί στον ισόπεδο κόμβο Σπάρτης. 4) Η οδός Παπαφλέσσα που οδηγεί στον ισόπεδο κόμβο στα Γιαννιτσάνικα.
Ο κ. Δέδες είπε στο δήμαρχο ότι το υπουργείο Υποδομών θα βοηθήσει το Δήμο Καλαμάτας για την εκτέλεση των αναγκαίων εργασιών.