Τρίτη, 02 Αυγούστου 2016 21:28

Ομογενείς φοιτητές στο Δημαρχείο Καλαμάτας 

Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκαν χθες το μεσημέρι οι 37 ομογενείς φοιτητές -από τις ΗΠΑ και τον Καναδά κυρίως- οι οποίοι παρακολουθούν τα μαθήματα του Θερινού Σχολείου, που οργανώνουν φέτος, για 11η συνεχή χρονιά, το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, σε συνεργασία με την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής - Καναδά.

Τους νέους ομογενείς, ηλικίας από 18 έως 24 χρόνων, αλλά και τους συνοδούς τους, υποδέχθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Απευθυνόμενος στο νεαρό ακροατήριό του, ο δήμαρχος ζήτησε να κρατήσουν μέσα στην καρδιά τους την ιδέα, τις αξίες και τα ιδανικά που εκφράζει η Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής - Καναδά Θόδωρος Τζαλαλής επισήμανε πόσο σημαντικό είναι για τα νέα αυτά παιδιά να έρχονται στην πατρίδα των γονέων τους, τονίζοντας ότι μέχρι τώρα τα μαθήματα του Θερινού Σχολείου έχουν παρακολουθήσει περί τα 400 παιδιά από την ομογένεια.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η σύντομη τοποθέτηση της Ελένης Βολονάκη, επίκουρης καθηγήτριας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και επιστημονικής υπεύθυνης του Θερινού Σχολείου.

Στα παιδιά μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα και στη συνέχεια έγινε ξενάγησή τους στους χώρους του Δημαρχείου.

Β.Γ.Μ.