Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016 21:26

7 εργολαβίες για επισκευές σχολείων στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
7 εργολαβίες για επισκευές σχολείων στην Καλαμάτα

 

Επτά εργολαβίες, συνολικά, θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Καλαμάτας για εργασίες επισκευών και συντήρησης, με σκοπό την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών κτηρίων.

Οπως ανακοινώθηκε χθες, μετά από ευρεία σύσκεψη, «κανένα σχολικό κτήριο δεν παρουσιάζει άμεσο πρόβλημα να ανοίξει και να υποδεχθεί τα παιδιά. Θα διενεργηθούν, όμως, οι αναγκαίες επισκευές και συντηρήσεις». 

Από το υπουργείο Εσωτερικών έγινε κατανομή 159.600 ευρώ στο Δήμο Καλαμάτας για την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτηρίων, ενώ χρήματα θα διατεθούν και από δημοτικούς πόρους.
Οι δύο πιο μεγάλες εργολαβίες είναι: 1) Επισκευές μονώσεων σχολείων 2016, προϋπολογισμού 55.000 ευρώ. Προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε η Τσερπές - Κωτσάκης - Παπαδέας ΟΕ, με έκπτωση 52%. Οι παρεμβάσεις αφορούν στα σχολεία: πρώην Πολυκλαδικό Λύκειο, Γυμνάσιο Αρφαρών, 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλαμάτας, Δημοτικό Σχολείο Σπερχογείας και όπου αλλού παραστεί άμεση ανάγκη. 2) Επισκευές σε σχολικά κτήρια που αφορούν υγιεινή και ασφάλεια 2016, προϋπολογισμού 145.100 ευρώ. Προσωρινός ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία PDL AE με έκπτωση 54%. Θα πραγματοποιηθούν οι εξής παρεμβάσεις: Αντικατάσταση δαπέδων στο 18ο και το 5ο Νηπιαγωγείο. Επισκευή χώρων υγιεινής στο Ειδικό Σχολείο, το Δημοτικό Σχολείο Λεΐκων, το πρώην Πολυκλαδικό και τα Δημοτικά Σχολεία 2ο, 12ο, 18ο. Επισκευή όψεων στο πρώην Πολυκλαδικό, τα ΕΠΑΛ, το συγκρότημα Γιαννιτσανίκων και το 6ο Δημοτικό Σχολείο. Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων στα Δημοτικά Σχολεία 7ο και 18ο. Ανακατασκευή λεβητοστασίου στα ΕΠΑΛ, το 15ο Νηπιαγωγείο και το 12ο Δημοτικό Σχολείο. Αντικατάσταση θερμαντικών σωμάτων σε διάφορα σχολεία. Πλαστικοποίηση δαπέδου σε 2 γήπεδα μπάσκετ, των Δημοτικών Σχολείων 9ο και 19ο. 

 

Επίσης, προχθές Τρίτη διενεργήθηκε δημόσιος ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου προμηθευτή για τη "Σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου σχολικού έτους 2016-2017", για την παροχή έτοιμου φαγητού σε 230 μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, προϋπολογισμού 128.340 ευρώ. Ο ανάδοχος αναμένεται να έχει ανακηρυχθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου. Ακόμα, το πρόγραμμα παροχής δεκατιανού, με δημοτικούς πόρους, από το οποίο ωφελήθηκαν περίπου 500 παιδιά σε σχολεία του δήμου, θα συνεχιστεί και τη σχολική χρονιά 2016 - 2017.


NEWSLETTER