Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2016 19:33

Ο Δ. Γιαννημάρας για την κατοικία του Αλεξ. Κουμουνδούρου  

Ο Δ. Γιαννημάρας για την κατοικία του Αλεξ. Κουμουνδούρου  

Στον τοπικό Τύπο στις 3 Σεπτεμβρίου 2016 υπήρχε επιστολή του κ. Λυκούργου Γαϊτανάρου σχετική με την οικία του Αλέξανδρου Κουμουνδούρου στον Κάμπο.

Επειδή μέσα στο κείμενό της υπήρχε και η έκφραση ότι «κανένας δεν ενδιαφέρθηκε…», θα ήθελα να κάνω δημόσια γνωστό ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Δήμου Δυτικής Μάνης, πέραν των όποιων ενεργειών της για το θέμα αυτό, είχε στείλει με το αριθμ. πρωτ. 14663/5-12-2012 την παρακάτω επιστολή στους αξιότιμους κ.κ. πρωθυπουργό και πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων:

«Επιτρέψατέ μου να επικοινωνήσω μαζί σας και να σας γνωρίσω ότι στο Δήμο Δυτικής Μάνης και στην Τοπική Κοινότητα Κάμπου υπάρχει η οικία (Πύργος) του για πολλές φορές διατελέσαντος πρωθυπουργού της Ελλάδος, Αλέξανδρου Κουμουνδούρου.

Η κατάσταση του Πύργου είναι τέτοια που θέλει την άμεση παρέμβασή μας για την αναστύλωσή του. Είναι πιστεύω ηθικό καθήκον η διατήρηση αυτού του ιστορικού μνημείου και επειδή οι δυνατότητες του μικρού μας δήμου δεν το επιτρέπουν, θα θέλαμε να παρακαλέσουμε ενθέρμως, όπως η Βουλή των Ελλήνων αναλάβει αυτό το έργο (σύνταξη της μελέτης και ένταξή της σε κάποιο πρόγραμμα».

Η δημοσιοποίηση αυτής της επιστολής έχει και την εκ νέου θερμή παράκληση προς τη σημερινή κυβέρνηση την ικανοποίηση του αιτήματος που πιστεύω είναι και αίτημα όλων των Μανιατών.

Ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας

Δήμου Δυτικής Μάνης

Δημήτριος Γιαννημάρας