Κυριακή, 08 Ιανουαρίου 2017 13:58

Προγραμματική σύμβαση για επισκευή του κτηρίου Μπάρκα στη Χώρα

Γράφτηκε από την
Προγραμματική σύμβαση για επισκευή του κτηρίου Μπάρκα στη Χώρα

 

Τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δήμου, του υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την επισκευή του κτηρίου Μπάρκα στη Χώρα, ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου - Νέστορος.

Το Δ.Σ. όρισε εκπρόσωπο του δήμου στην κοινή επιτροπή παρακολούθησης της σύμβασης τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Πετρόπουλο, με αναπληρωτή του το δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Δημητρακόπουλο.

Η διάρκεια ισχύος της προγραμματικής σύμβασης είναι 28 μήνες.

Σκοπός της σύμβασης είναι η παρέμβαση στο κτήριο Μπάρκα για τη μετατροπή του σε εκθετήριο σχετικά με τη λαογραφία - αγροτική και πολιτιστική κληρονομιά και η προμήθεια κι εγκατάσταση του εξοπλισμού του εκθετηρίου.

Η οικία Μπάρκα είναι δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο στη Χώρα και αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα των πέτρινων σπιτιών της νότιας Πελοποννήσου. Στον α’ όροφο θα διαμορφωθεί το εκθετήριο και στο ισόγειο θα κατασκευαστούν οι χώροι υγιεινής και θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από το υπουργείο Πολιτισμού ως συμπληρωματικός χώρος λειτουργίας του αρχαιολογικού μουσείου (π.χ. χώρος εκπαιδευτικών προγραμμάτων, περιοδικών εκθέσεων κ.λπ.).


NEWSLETTER