Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017 22:38

Ψήφισμα για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Ψήφισμα για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

 

Τη στήριξή του στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούν υποβάθμισή του, εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας με ομόφωνο ψήφισμά του, μετά τη συζήτηση που έγινε στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Το θέμα που προέκυψε με τη μετακίνηση γιατρών από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας σε αυτό της Ζακύνθου, τις διαβεβαιώσεις και τα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας, έφερε πάλι στην επιφάνεια το όλο ζήτημα για τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Το θέμα έφερε προς συζήτηση ο ίδιος ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας αφήνοντας αιχμές στις επιλογές της 6ης ΥΠΕ και του υπουργείου να αποφασίσουν τη μετακίνηση δύο χειρουργών από την Κυπαρισσία στη Ζάκυνθο -αν και τόνισε πως είπαν μετά ότι αυτό το έγγραφο δεν υπήρχε-, ενώ όλες οι πλευρές του Δημοτικού Συμβουλίου συνέκλιναν στην άποψη ότι σε καμία περίπτωση το νοσοκομείο δεν πρέπει να αποδυναμωθεί, αντιθέτως να ενδυναμωθεί και όλοι να είναι σε επαγρύπνηση.

Το Σώμα έκανε δεκτή την πρόταση της δημοτικής συμβούλου Μαρίας Πανουσιοπούλου να συσταθεί επιτροπή που να παρακολουθεί από κοντά όλα τα ζητήματα για το νοσοκομείο και να έχει επαφές με το υπουργείο. Η επιτροπή θα αποτελείται από τους επικεφαλής των παρατάξεων και όσους συμβούλους έχουν σχέση με τον ιατρικό τομέα.

Αίσθηση πάντως προκάλεσαν οι αναφορές του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Σαρματζή ότι υπάρχουν ιατρικοί κύκλοι που το υπονομεύουν, εντός Κυπαρισσίας και κυρίως εντός Καλαμάτας, ενώ αιχμές άφησε και για τη νέα διοίκηση.

Κ.Μπ.

 

 


NEWSLETTER