Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2011 19:25

Εκδηλώσεις του Δήμου Τρίπολης για το μήλο Πιλαφά

Γράφτηκε από την
Εκδηλώσεις του Δήμου Τρίπολης για το μήλο Πιλαφά

O Δήμος Τρίπολης με σκοπό την προβολή και την προώθηση των αγροτικών προϊόντων που παράγονται στον τόπο μας  διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων ξεκινώντας από την προβολή και προώθηση του Μήλου Τριπόλεως Ντελίσιους Πιλαφά, ένα προϊόν που καλλιεργείται μόνο στην περιοχή του Δήμου Τρίπολης και ξεχωρίζει για τα εντυπωσιακά αρώματα του και την καταπληκτική γεύση του.
Ωστόσο για πολλούς λόγους δεν έχει κατακτήσει το μερίδιο αγοράς που του αξίζει.
Ο Δήμος Τρίπολης θέλοντας να συμβάλλει στην ανατροπή αυτού του σκηνικού αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για την καλύτερη δυνατή προβολή του Μήλου Τριπόλεως Πιλαφά, κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της ζήτησης του από τους καταναλωτές και κατά συνέπεια την διασφάλιση σταθερού και υψηλού εισοδήματος στους μηλοπαραγωγούς της περιοχής.   

Για την υλοποίηση αυτού του σκοπού έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι παρακάτω δράσεις:
- Μια ημερίδα στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011 στις 6.30 μ.μ με θέμα "Μήλο Τριπόλεως Ντελίσιους Πιλαφά – Ενας αναξιόπιστος θησαυρός".
- Δύο ημερίδες με καθαρά τεχνικά θέματα που αφορούν την καλλιέργεια, την τυποποίηση και τη σωστή τοποθέτηση των μήλων Τριπόλεως στις αγορές. Οι ημερίδες αυτές θα γίνουν σε τοπικές κοινότητες όπου παράγονται μεγάλες ποσότητες Μήλου Ντελίσιους Πιλαφά.
- Ομιλίες σχετικές με το μήλο Τριπόλεως από τους γεωπόνους του Δήμου, σε σχολεία όλων των βαθμίδων της πόλης μας, προσφορά μήλων και διανομή φυλλαδίων στους μαθητές.
- Διανομή μήλων και φυλλαδίων στο Πανεπιστήμιο, το 11ο Σύνταγμα και την 124 ΠΒΕ.
- Διανομή μήλων και φυλλαδίων στα διόδια της Νεστάνης την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Ετους.
Γευσιγνωσία μήλου Τρίπολης και διανομή φυλλαδίων σε επιλεγμένα σούπερ μάρκετ της Αθήνας.

 


Εκτός από τα παραπάνω θα υπάρξουν και κάποιες άλλες δράσεις και εκδηλώσεις οι οποίες και θα γνωστοποιηθούν εν καιρώ.


Από το Δήμο Τρίπολης

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER