Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017 08:24

“Σφάλμα η τροποποίηση του ΓΠΣ στην Μπούκα” σύμφωνα με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας

Γράφτηκε από τον

“Μεγάλο σφάλμα της δημοτικής αρχής Μεσσήνης αποτελεί η μερική τροποποίηση του ΓΠΣ στην Μπούκα”, την οποία ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο στην πρόσφατη συνεδρίασή του.

Αυτό υποστήριξε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Αναστασόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου χθες το πρωί, επικρίνοντας παράλληλα και το τέλμα στην πολεοδόμηση της περιοχής μετά την ανάληψη της δημαρχοντίας από τον Γιώργο Τσώνη.

Οπως δήλωσε ο τ. δήμαρχος, η διαφύλαξη του χαρακτήρα της συγκεκριμένης περιοχής των 340 στρεμμάτων γύρω από το αλσύλλιο της Μπούκας, στον Αγιο Κωνσταντίνο, ως περιοχή δεύτερης κατοικίας, ήταν στο επίκεντρο όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών της Μεσσήνης. Πρόσθεσε δε ότι ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός δεν απέτρεπε τη δημιουργία μικρών καταλυμάτων ή την τουριστική δραστηριότητα, διευκρίνισε ωστόσο ότι το ΓΠΣ προέβλεπε τουριστική χρήση σε άλλες περιοχές εκατέρωθεν, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα.

“Διαφωνούμε με την τροποποίηση, καθώς γίνεται πλέον δυνατόν να πουληθούν όμορες παραλιακές μικροϊδιοκτησίες και να αναπτυχθούν στη συγκεκριμένη περιοχή μεγάλα ξενοδοχεία, αποκόπτοντας την πόλη της Μεσσήνης από την παραλία της” σημείωσε ο Στ. Αναστασόπουλος -  προσθέτοντας παράλληλα ότι με τον τρόπο αυτό κινδυνεύει να χαθεί η δυνατότητα για εξοχική κατοικία σε παραλιακά οικόπεδα. 

Εξέφρασε, πάντως, την εκτίμηση ότι η εν λόγω τροποποίηση, που πρόσφατα αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, ενδεχομένως να μην προχωρήσει επειδή -όπως υποστήριξε- η δημοτική αρχή, αν και όφειλε, δεν είχε προηγουμένως προβεί σε διαβούλευση, αφ’ ενός με τους ιδιοκτήτες στη συγκεκριμένη περιοχή και αφ’ ετέρου με τους φορείς της πόλης.

Επιπλέον, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας επέκρινε την καθυστέρηση που έχει σημειωθεί στην πολεοδόμηση της Μπούκας μετά την ανάληψη της δημαρχοντίας από τον Γιώργο Τσώνη: “Το 2013, ως δημοτική αρχή, είχαμε ολοκληρώσει την α' φάση και τέσσερα χρόνια αργότερα δεν έχει υπάρξει η παραμικρή πρόοδος. Κατανοώ ότι υπάρχουν αρκετά προβλήματα και γραφειοκρατία, ωστόσο η δημοτική αρχή οφείλει να πιέσει ώστε να συνεχιστεί η διαδικασία της πολεοδόμησης στην Μπούκα” τόνισε καταλήγοντας ο Στ. Αναστασόπουλος.

Β.Γ.Μ.