Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018 07:51

Σύσκεψη για κατασκευή Κέντρου Υγείας στην Αίπεια

Γράφτηκε από την

 

Η κατασκευή Κέντρου Υγείας στην Αίπεια του Δήμου Μεσσήνης αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης που συγκλήθηκε χθες Παρασκευή 12 Ιανουαρίου στο Δημαρχείο, από τον δήμαρχο Γιώργο Τσώνη, με τη συμμετοχή και του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργου Μπέζου.

Οπως επισημάνθηκε στη χθεσινή σύσκεψη, η κατασκευή του Κέντρου Υγείας στην πιο πάνω περιοχή αποτελεί χρόνιο αίτημα προκειμένου να αναβαθμιστεί η παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες της Δ.Ε. Αίπειας.

Στην ίδια σύσκεψη, συζητήθηκαν επίσης και οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν ώστε να ξεπεραστούν τυχόν εμπόδια και να επιτευχθεί η ένταξη του έργου -ο σχεδιασμός του οποίου έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια- σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Παράλληλα, τα στελέχη του δήμου και του νοσοκομείου συζήτησαν και ζητήματα σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία των περιφερειακών ιατρείων στον Δήμο Μεσσήνης.

Στην σύσκεψη μετείχαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι αντιδήμαρχοι Γεωργία Παναγοπούλου και Κώστας Γεωργακόπουλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Αίπειας Ηλίας Πετρόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Κρασσακόπουλος παρευρέθησαν ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος μαζί με μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας  του Νοσοκομείου, ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας Παναγιώτης Γιαννακέας και ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας της 6η ΥΠΕ Αντώνης Ρακαβάς. Είχαν επίσης προσκληθεί και παρευρίσκοντο στη σύσκεψη ο πρώην δήμαρχος Αίπειας Νικόλαος Αναστασόπουλος και  ο πρώην αντιδήμαρχος Αίπειας Νικόλαος Ρισβάνης.