Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 07:53

Μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος ζητεί ομόφωνα ο Δήμος Οιχαλίας

Μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος ζητεί ομόφωνα ο Δήμος Οιχαλίας

 

Την ένταξη του Δήμου Οιχαλίας στο ειδικό μειωμένο οικιακό τιμολόγιο ρεύματος, που ισχύει πλέον στον Δήμο Μεγαλόπολης, ζητεί με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο, αποδεχόμενο ομόφωνα -στην πρόσφατη συνεδρίασή του, στον Μελιγαλά- την σχετική εισήγηση του αντιδημάρχου Γιώργου Μακρυνιώτη.

Ο αντιδήμαρχος, απευθυνόμενος προς το σώμα, επισήμανε ότι το σχετικό αίτημα του Δήμου Οιχαλίας είναι πλήρως αιτιολογημένο, “δεδομένου ότι ο δήμος μας βρίσκεται σε γεωγραφική θέση τέτοια που τον καθιστά όμορο με τον Δήμο Μεγαλόπολης -όπου βρίσκονται οι λιγνιτικές μονάδες- και επιβαρύνεται άμεσα από την δραστηριότητά τους, εδώ και πάρα πολλά χρόνια”.

Επιπρόσθετα, ενημέρωσε τους συμβούλους ότι ήδη, από το τέλος του περασμένου Ιανουαρίου, έχει αποσταλεί αίτημα προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη προκειμένου να συμπεριληφθεί και ο Δήμος Οιχαλίας στους δικαιούχους της μείωσης.

Οπως είναι γνωστό, δικαιούχοι της μείωσης, βάσει του πρόσφατου νόμου 4513/2018, είναι “οι οικιακοί πελάτες εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας”.

Σύμφωνα με τον εν λόγω νόμο, “παρέχεται ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό σε οικιακούς καταναλωτές, λόγω επιβάρυνσης από λιγνιτική δραστηριότητα, η οποία δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 42 ευρώ ανά μεγαβατώρα (MWh) επί της τιμολογητέας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων ως έκπτωση από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας.