Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018 16:20

Το πρόβλημα των σκουπιδιών ταλαιπωρεί το Δήμο Οιχαλίας

Γράφτηκε από τον

 

Το πρόβλημα των σκουπιδιών εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τον Δήμο Οιχαλίας από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν και εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην χωματερή του Μελιγαλά - με συνέπεια από τότε μέχρι και σήμερα να καταφεύγει στη λύση εργολάβου για τη μεταφορά και τη διαχείριση των απορριμμάτων του, αξιοποιώντας την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία έχει κηρυχθεί.

Ωστόσο, οι δημοπρασίες που προκηρύσσει, μέσω του ηλεκτρονικού τόπου ΕΣΗΔΗΣ (Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων) αποβαίνουν άγονες, καθώς δεν υπάρχουν προσφορές από ενδιαφερόμενους, με συνέπεια να υποχρεώνεται ο δήμος να καταφεύγει στην απευθείας διαπραγμάτευση, πάλι από τον ίδιο δικτυακό τόπο.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του συμβούλου της πλειοψηφίας Σπύρου Αδαμόπουλου, στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας, όταν και γνωστοποιήθηκε ένας ακόμα άγονος διαγωνισμός: “Κάνω έκκληση, γενναία το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση και να ανοίξει μια από τις χωματερές που υπήρχαν στο παρελθόν. Αν συνεχίσουμε στο βαθμό αυτό που πάμε, ο δήμος θα χρεοκοπήσει για τα σκουπίδια και θα μείνουν και τα σκουπίδια αμάζευτα”.

Το θέμα της απευθείας διαπραγμάτευσης για τη μεταφορά και διαχείριση των σκουπιδιών του, θα απασχολήσει, για μία ακόμα φορά, το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας στην επόμενη συνεδρίασή του, η οποία έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη 28 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ.

Στην ίδια συνεδρίαση, το σώμα θα κληθεί να εγκρίνει την υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση της δημιουργίας χώρου Φιλίας - Ειρήνης - Πολιτισμού - Συμφιλίωσης στο Μπεζεστένι του Μελιγαλά, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία”.

Ακόμα, θα συζητήσει την αποδοχή χρηματοδότησης από το πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών “Φιλόδημος ΙΙ” προκειμένου να προβεί σε επισκευή και συντήρηση σχολικών κτηρίων του δήμου, καθώς και την υποβολή πρότασης για την προμήθεια, με πίστωση από το ίδιο πρόγραμμα, για την προμήθεια, αφ’ ενός εξοπλισμού για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών του δήμου και αφ’ ετέρου μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού.

Β.Γ.Μ.