Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2012 21:28

"Μετεωρολογική βόμβα" φοβάται ο Νίκας

Γράφτηκε από τον

"Μετεωρολογική βόμβα" αναμένεται να χτυπήσει τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, σύμφωνα με εκτιμήσεις του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα. Η παραπάνω εκτίμηση είναι βασισμένη όχι μόνο σε προειδοποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και άλλων επιστημονικών φορέων, αλλά και σε πρόγνωση του ερασιτέχνη μετεωρολόγου Κωνσταντίνου Μενούνου που συνεργάζεται με το Δήμο Καλαμάτας.
Στο επίκεντρο της "βόμβας" αναμένεται να βρεθούν κυρίως περιοχές της Ανατολικής Καλαμάτας, της Βέργας και της Μικρής Μαντίνειας. Ο κ. Νίκας, αναφερόμενος στα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένονται, τόνισε ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπισή τους στο μέτρο του δυνατού. Χαρακτηριστικά είπε ότι έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες των δημοτικών υπαλλήλων κι έχει υπάρξει συνεννόηση με ξενοδοχεία της πόλης για τη μεταφορά τυχόν πληγέντων δημοτών. Επίσης, τόνισε ότι εφόσον χρειαστεί υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν ακόμα και βάρκες.
Εξάλλου, με σκοπό το συντονισμό των ενεργειών όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων, συνεδρίασε εκτάκτως χθες το πρωί και το Συντονιστικό Τοπικό Οργανο με τη συμμετοχή και εθελοντικών ομάδων. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τονίστηκε η ανάγκη συντονισμού και λήψης προληπτικών μέτρων, ενώ τονίστηκε ότι "εφόσον τα φαινόμενα δεν ξεπεράσουν κατά πολύ το μέσο όρο, τότε θα είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν. Σε αντίθετη περίπτωση θα γίνει προσπάθεια να περιοριστούν οι ζημιές όσο γίνεται".