Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 19:04

Ανέγερση δημοτικού κτηρίου στο Ασπρόχωμα

Τη μελέτη του έργου «Ανέγερση Δημοτικού Καταστήματος Ασπροχώματος», προϋπολογισμού 360.000 ευρώ, ενέκρινε χθες η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας.

Στο κτήριο για τη στέγαση του Κοινοτικού Γραφείου θα δημιουργηθεί και χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων της Τοπικής Κοινότητας Ασπροχώματος.

Το δημοτικό κατάστημα πρόκειται να ανεγερθεί σε οικόπεδο που βρίσκεται στο Ο.Τ. 70 του εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου Πόλης Ασπροχώματος, βορείως του κόμβου Ζαφείρη, στην ανατολική πλευρά της παλιάς εθνικής οδού Καλαμάτας – Τρίπολης και σε έκταση 671,28 τετρ. μέτρων. Σε εξέλιξη βρίσκεται η τροποποίηση του παραπάνω οικοδομικού τετραγώνου, σύμφωνα με την οποία θα χωριστεί σε τμήμα χρήσεως κοινόχρηστου χώρου με επιφάνεια 300,02 τετρ. μέτρων και σε οικοδομήσιμο τμήμα με επιφάνεια 371,26 τετρ. μέτρων.
Η μελέτη προβλέπει διώροφο κτήριο, ελαφρώς υπερυψωμένο από την τελική στάθμη εδάφους κατά 15 cm περίπου, και αυτό έχει τοποθετηθεί σε θέση τέτοια ώστε να εφάπτεται στα πλάγια όρια του οικοπέδου και να απέχει 2,50μ. από το πίσω όριο αυτού, με συνολική προσμετρώμενη δόμηση 219,95 τ.μ.

Το ισόγειο θα περιλαμβάνει μία αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων, δύο WC κοινού, ένα WC ΑμεΑ, χώρο κουζίνας-κυλικείου και χώρο κλιμακοστασίου. Ο Α΄ όροφος θα περιλαμβάνει το γραφείο του προέδρου, ένα χώρο συνεδριάσεων και χώρο κλιμακοστασίου.
Προβλέπεται μία είσοδος επί της οδού Αθηνών και περιμετρικά του οικοπέδου θα αναπτυχθούν μικρά και μεγάλα παρτέρια πρασίνου, στα οποία θα τοποθετηθεί υψηλή και πυκνή φύτευση.