Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 10:57

Μεσσήνη: Αναπάντητη η καυστική κριτική Αθανασόπουλου σε Τσώνη

Γράφτηκε από τον

 

 

Χωρίς απάντηση άφησε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την καυστική κριτική που δέχθηκε από τον σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Γιώργο Αθανασόπουλο.

Αφορμή ήταν η ανακοίνωση -εκ μέρους του δημάρχου- ονομάτων προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων που προσχώρησαν στον συνδυασμό της πλειοψηφίας.

“Τέτοια γεγονότα κλονίζουν την αξιοπιστία της αυτοδιοίκησης και δημιουργούν βαθύ ρήγμα στη σχέση εμπιστοσύνης που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των εκλεγμένων και των δημοτών” παρατήρησε ο Γ. Αθανασόπουλος και συνέχισε:

“Δημιουργούνται ερωτηματικά, πόσο ανεξάρτητοι είναι τελικά οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων και υπό ποίες συνθήκες είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν για τα αυτονόητα της καθημερινότητας; Μήπως λειτουργούν υπό κλίμα πίεσης, προκειμένου να μπορέσουν να υλοποιήσουν κάποια έργα;".

Ο Γ. Αθανασόπουλος εξήγησε ότι αναφέρεται και στις αιχμές που άφησε ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Δημήτρης Σαμπαζιώτης (που δεν ήταν παρών στη χθεσινή συνεδρίαση του σώματος), στην ανακοίνωση με την οποία συνόδευσε την πρόσφατη παραίτησή του από δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης:

“Ο Δ. Σαμπαζιώτης επικαλείται κλίμα συναλλαγής. Από την πλευρά μου καταγγέλλω τις πρακτικές που ο Δ. Σαμπαζιώτης αφήνει να εννοηθούν στην ανακοίνωσή του, πρακτικές που δηλητηριάζουν τη ζωή του τόπου και ρίχνουν λάδι στη φωτιά της ανυποληψίας της τοπικής αυτοδιοίκησης, αποθαρρύνοντας τους νέους να ασχοληθούν κι αφήνοντας το παλιό να φθείρει και να φθείρεται” κατέληξε ο Γ. Αθανασόπουλος.

ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗ

Ας σημειωθεί ότι αιχμές για την ανακοίνωση Σαμπαζιώτη, χωρίς να αναφερθεί ωστόσο καθόλου ονομαστικά στον παραιτηθέντα δημοτικό σύμβουλο, άφησε από την πλευρά του και ο Νίκος Φύκιρης από τη μείζονα μειοψηφία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι “ορισμένοι χρησιμοποιούν τη λέξη ηθική, αλλά πρέπει προηγουμένως να μάθουν τι σημαίνει πριν την μεταχειριστούν”.

Πρόβλημα με την ανακοίνωση του Δ. Σαμπαζιώτη δήλωσε ότι είχε και ο Γιώργος Δαβίλλας, σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας επίσης, δηλώνοντας ότι ενώ τιμά προσωπικά τον παραιτηθέντα, θα ήθελε παρ’ όλα αυτά ο τ. βουλευτής να εξηγήσει τις αναφορές του σε “πρωτοφανείς πρακτικές (...) ενάντια σε κάθε δημοκρατική και ηθική δεοντολογία”, τονίζοντας:

“Θεωρώ εαυτόν θιγμένο, καθ’ ότι προσωπικά δεν έχω προβεί σε καμία συναλλαγή και αντιθεσμικές ενέργειες. Συνεπώς, απαιτώ από τον κ. Σαμπαζιώτη να αναφερθεί συγκεκριμένα σε ποιους αναφέρεται και τι είδους συναλλαγές έχουν γίνει” παρατήρησε ο Γ. Δαβίλλας.

Ωστόσο, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Κοτταρίδης, ενημερώνοντας το σώμα για την παραίτηση του Δημήτρη Σαμπαζιώτη, επισήμανε την “άψογη και δημιουργική συνεργασία” του παραιτηθέντα συμβούλου με το προεδρείο του σώματος.

Β.Γ.Μ.