Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018 11:19

Προβλήματα υδροδότησης σε περιοχές του Πεταλιδίου

Γράφτηκε από τον

 

Προβλήματα με την υδροδότησή τους αντιμετωπίζουν περιοχές του τ. Δήμου Πεταλιδίου, σύμφωνα με όσα επισημαίνει ο Νίκος Φύκιρης, σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης.

Η αναφορά του εν λόγω συμβούλου σε ζητήματα σχετικά με την υδροδότηση δεν είναι η πρώτη που γίνεται σε συνεδρίαση του σώματος, με τον Ν. Φύκιρη να επανέρχεται και στην προχθεσινή κάνοντας λόγο για επανειλημμένα παράπονα από αρκετά χωριά -”κι ο Αύγουστος δεν έχει έρθει ακόμα”, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Προβλήματα στην υδροδότηση, σύμφωνα με πληροφορίες της “Ε”, φαίνεται να αντιμετωπίζει, μεταξύ άλλων, και ο οικισμός Καφού στο Πεταλίδι, ιδιαίτερα -όπως φέρουν οι ίδιες πληροφορίες- μετά από έργο που έκανε ο δήμος πριν δύο χρόνια και με το οποίο από την υδατοδεξαμενή του εν λόγω οικισμού υδροδοτείται πλέον και η περιοχή της Επισκοπής, η οποία βρίσκεται χαμηλότερα, με συνέπεια το νερό της δεξαμενής στο Καφού να μην επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων του οικισμού.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Ντίνος Μπουρίκας, που ρωτήθηκε σχετικά από την “Ε”, υποστήριξε ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει πρόβλημα με την υδροδότηση του οικισμού από τις επιπλέον συνδέσεις στην Επισκοπή.

Οπως είπε, συγκεκριμένα, στην υδατοδεξαμενή του Καφού έχει τοποθετηθεί βάνα η οποία ρυθμίζει ανά πάσα στιγμή την ποσότητα που διοχετεύεται στις νέες συνδέσεις στην Επισκοπή, οι οποίες -σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ- είναι λίγες και δεν μπορούν να επιφέρουν σημαντική απώλεια νερού για τους κατοίκους του Καφού.

Β.Γ.Μ.