Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018 08:39

Παραμένει “ανοιχτό” το ζήτημα με τους αρχαιοφύλακες στην Αρχαία Μεσσήνη

Γράφτηκε από τον
Παραμένει “ανοιχτό” το ζήτημα με τους αρχαιοφύλακες στην Αρχαία Μεσσήνη

Ποτέ το... Σαββατοκύριακο στην Αρχαία Μεσσήνη, μετά τη λήξη του ωραρίου. Αυτό είναι το ιδιότυπο καθεστώς που ισχύει στον συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο της Μεσσηνίας όσον αφορά τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων μετά τη δύση του ήλιου τις δύο τελευταίες ημέρες κάθε εβδομάδας.

Αυτή η πληροφορία έγινε γνωστή από την αντιδήμαρχο Μεσσήνης Γεωργία Παναγοπούλου στο περιθώριο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, στη Μεσσήνη, που αφορούσε τη σημερινή εκδήλωση για την Αστρονομία που διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Μεσσήνης, η Ενωση Ελλήνων Φυσικών και η Ελληνογερμανική Αγωγή. Μια εκδήλωση η οποία, όπως τονίστηκε στη συνέντευξη, αρχικά είχε προγραμματιστεί να υλοποιηθεί στο σύνολό της στην Αρχαία Μεσσήνη, ωστόσο το βραδινό μέρος της υποχρεώθηκε να... μετακομίσει στο 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης, καθώς η έναρξή της γίνεται μετά τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου.

Προφανώς, λοιπόν, η πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού για τις υπερωρίες των φυλάκων στους αρχαιολογικούς χώρους -με την οποία φαινόταν ότι δεν θα επαναληφθούν θλιβερά φαινόμενα όπως αυτό της Συμφωνικής Πνευστών από την Αυστρία- είτε δεν προβλέπει κάτι για τα Σαββατοκύριακα γενικώς, είτε δεν προβλέπει κάτι για τα Σαββατοκύριακα ειδικά στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης. Καθώς, όπως υποστηρίχθηκε στην ίδια συνέντευξη, στην υπόλοιπη Ελλάδα πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους όλες τις ημέρες της εβδομάδας, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Καταλήγοντας η αντιδήμαρχος εξέφρασε την απογοήτευσή της για την κατάσταση που διαμορφώνεται απέναντι στην Αρχαία Μεσσήνη, ωστόσο δήλωσε αισιόδοξη ότι θα υπάρξει λύση στο πρόβλημα αυτό που στερεί από τον εν λόγω αρχαιολογικό χώρο μέρος από την ιδιαίτερη δυναμική που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER