Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012 14:28

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας χθες η φιέστα Σαμαρά

Γράφτηκε από την

“Μοναδικός αρμόδιος για την οργάνωση της εκδήλωσης στη θεμελίωση της γέφυρας στο Νέδοντα ήταν και ο αρμόδιος για την υλοποίηση του έργου, δηλαδή το υπουργείο Υποδομών. Ποτέ δεν κατάλαβα την ένταση της κριτικής που ακολούθησε, κριτικής που εκπορεύεται από συγκεκριμένα κέντρα και συγκεκριμένους χώρους”.

Με την πιο πάνω δήλωση απάντησε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας στις σφοδρές επικρίσεις που δέχτηκε -στην προ ημερησίας διάταξης διαδικασία της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου- από τους επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Σώματος και του συνδυασμού “Δίκτυο Ενεργών Πολιτών”, Θόδωρο Μπρεδήμα και Σταμάτη Μπεχράκη αντίστοιχα, για τη φιέστα -όπως χαρακτηρίστηκε- που έλαβε χώρα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα το προηγούμενο Σάββατο.

Ο δήμαρχος επανέλαβε όσα έχει δηλώσει στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας όσον αφορά τη συγκεκριμένη εκδήλωση, αποποιούμενος την όποια συμμετοχή του στη διοργάνωσή της και προσθέτοντας ότι για αυτή, όπως και για το τραπέζι που ακολούθησε σε παραλιακό κέντρο της Καλαμάτας, δεν χρεώθηκε “ούτε ευρώ” ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας -“το τραπέζι πληρώθηκε εξ ιδίων, από όσους συμμετείχαν σε αυτό” υποστήριξε.

Τέλος, ο Π. Νίκας -αφού αναφέρθηκε στη συμβολή πολλών προσώπων στην κατεύθυνση της υλοποίησης του εν λόγω έργου, που κινδύνευσε σοβαρά, όπως είπε, να χαθεί οριστικά για την Καλαμάτα- ανακοίνωσε ότι τον επόμενο χρόνο θα υπάρξει και νέα εκδήλωση στον ίδιο χώρο:

“Στα εγκαίνια της γέφυρας, σε ένα χρόνο, θα κάνουμε μια εκδήλωση με πολύ μεγαλύτερη λαμπρότητα, στην οποία, ενδεχομένως, οι συμμετέχοντες να είναι οι ίδιοι που ήταν και στην προηγούμενη” είπε ο δήμαρχος, δίνοντας σαφές μήνυμα για το ποιο αναμένει να είναι το αποτέλεσμα των επερχόμενων εθνικών εκλογών.

Για “σκηνές άλλων εποχών” μίλησε ο Θ. Μπρεδήμας όσον αφορά στην αστυνομοκρατία της Καλαμάτας το προηγούμενο Σάββατο -ενώ ανάλογες αναφορές έγιναν και από τον Στ. Μπεχράκη. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, εξ άλλου, αμφισβήτησε ευθέως ότι το έργο του περιμετρικού της Καλαμάτας κινδύνευε να χαθεί, κατέθεσε δε στα πρακτικά το ιστορικό της όλης υπόθεσης, όπως αυτό περιγράφθηκε σε συνεδρίαση του απελθόντος Δημοτικού Συμβουλίου.