Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 10:55

Κρυφτούλι με μαγαζί στη Ναυαρίνου: Τη μία μέρα το κλείνουν, την άλλη ανοίγει με άλλη επωνυμία!

Γράφτηκε από τον
Κρυφτούλι με μαγαζί στη Ναυαρίνου: Τη μία μέρα το κλείνουν, την άλλη ανοίγει με άλλη επωνυμία!

 

“Ενα μαγαζί στη Ναυαρίνου ενοχλεί. Το κλείνουμε τη μία μέρα και την άλλη μέρα υποβάλλει πλήρη φάκελο με άλλη επωνυμία. Αυτό γίνεται όλο το καλοκαίρι και δουλεύει κανονικά”.

Αυτά σημείωσε χθες στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας, για τα “παραθυράκια” που υπάρχουν και δικαιώνουν τα καταστήματα που παρανομούν, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας, με αφορμή την οριστική διακοπή λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Ανατολική Παραλία, το οποίο έχει κλείσει από το χτύπημα του “Ζορμπά” και μετά.

Πρόκειται για κατάστημα αναψυχής - μαζικής εστίασης πλήρους γεύματος που σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας: Είχε αναπτύξει στο χώρο του αιγιαλού 200 περίπου καθίσματα, χωρίς να διαθέτει άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου. Στο χώρο του αιγιαλού είχε εγκαταστήσει όπεν μπαρ, εντός του οποίου υπήρχαν 2 ψυγεία, νεροχύτης, ποτά και ποτήρια, ένδειξη λειτουργίας αυτού. Είχε γίνει επέκταση της επιχείρησης σε παρακείμενο χώρο που λειτουργούσε ως αποθήκη, εντός αυτού υπήρχαν νερά, αναψυκτικά, ποτά, φρούτα και λαχανικά.

Το έγγραφο με τις διαπιστώσεις αυτές εστάλη από την υπηρεσία στο κατάστημα και το Δήμο Καλαμάτας στις 4 Σεπτεμβρίου και στο δήμο πρωτοκολλήθηκε στις 17 του μήνα.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Φαββατάς, επικρίνοντας τη δημοτική αρχή, παρατήρησε πως “κλείνουμε ένα μαγαζί που έχει ήδη κλείσει. Και το καλοκαίρι του 2017 είχε πρόβλημα το ίδιο μαγαζί και η απόφαση κοινοποιήθηκε το Σεπτέμβριο”.

Ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Σαράντος Μαρινάκης είπε ότι “δεν γίνονται πλάτες, γιατί θα είναι έκθετη η υπηρεσία”.

Ο σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Μιχάλης Αντωνόπουλος ζήτησε από τη δημοτική αρχή να αναζητήσει τις ευθύνες της, γιατί δεν πήγε να ελέγξει έγκαιρα.

Στο δεύτερο θέμα που αφορούσε οριστική διακοπή λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε πεζόδρομο στο κέντρο της Καλαμάτας, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής κατά πλειοψηφία αποφάσισε να αναβάλει τη λήψη απόφασης για 2 μήνες. Την αναβολή ζήτησε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που παραμένει κλειστό κοντά 8 μήνες, μέχρι να καταθέσει τις εγκρίσεις που περιμένει από τις αρμόδιες υπηρεσίες, για να είναι νόμιμη η λειτουργία του, όταν λειτουργήσει ξανά. Πάντως, λευκό ψήφισαν και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας Παναγιώτα Ντίντα και Σαράντος Μαρινάκης (μαζί με το Δ. Φαββατά) και χρειάστηκε η ψήφος του προέδρου για να περάσει η αναβολή.

Γ.Σ.


NEWSLETTER